zenesz_logo.png



Magyar kezdeményezésre gyűltek össze világsztárok egy határokon átívelő karantén-produkcióban.

QC 700x.jpg

A koronavírus miatti korlátozások a zenészeket sem kímélték: sorra fújták le az idei nyárra tervezett koncerteket és turnékat, egy Los Angelesben élő magyar zeneszerző, Czomba Imre azonban mégis képes volt összehozni a nemzetközi zenei élet színe-javát egy igazi örömzenélésre.

A nemzetközileg elismert alkotó kezdetben csak néhány barátját hívta fel, lenne-e kedvük egy otthonról felvett közös dalban részt venni, azonban listája pillanatok alatt telt meg igenekkel olyan sztároktól, mint Michael O'Neill (Barbra Streisand Band, George Benson), Alphonso Johnson (Weather Report, Santana), Ed Calle (Gloria Estefan, Michael Bolton), Andrew Kestler (Accent), Richie Garcia (Phill Collins Band) és Sophie Cairo (La Bouche).

 

 

Czomba Imre nevét itthon legutóbb 2019 legnézettebb magyar filmjének kapcsán hallhattuk: ő szerezte ugyanis Dobó Kata Kölcsönlakás című filmjének zenéjét, de az Argo 2 filmzenéje is az ő nevéhez fűződik. A művész öt éve él családjával Los Angelesben, ahol számtalan világsztárral került baráti viszonyba – erről árulkodik legújabb projektjének stáblistája is.

A határokat nem ismerő projekt gazdája reagálva a korlátozásokra, egy otthonról felvett, közös jam sessiont valósított meg több mint 100 híres alkotótársával együtt. A zene azonban nem egy ember tollából, hanem különleges módon, több zeneszerző egymást inspiráló hangjainak eredményeként született meg. „A projekt legelején egy nagyon egyszerű szabályt állítottam fel: én adom meg a kezdő 4 ütemet, amit az általam nagyra becsült zeneszerzők láncreakcióként folytatnak a saját 4-4 ütemükkel. Az így elkészült dallamokat pedig a projekthez csatlakozó csodálatosan tehetséges zenészek segítségével hívjuk életre” – mesélt a Jam Session Project elkészültének részleteiről Czomba Imre, aki több mint egy hónapig tartó produceri munka eredményeként, kiváló zenészekkel népesítette be a közös szerzeményt.

 

Imre Czomba 02_ 350x.jpg

 

Az igazán sokszínű zenei kiránduláshoz tizenhat országból csatlakoztak Czomba Imre zenészbarátai. A produkcióban így feltűnnek sztárok Németországból, Ausztráliából, Kanadából, Hawaii-ról, Norvégiából, Szlovákiából, Franciaországból, Magyarországról és persze Hollywoodból is – zeneszerzők, zenészek és énekesek egyaránt. Michael Lehmann Boddicker a méltán híres Michael Jackson-, Lionel Richie- vagy Manhatten Transfer-számok megálmodója is látható a Jam Session Projectben, épp úgy, mint Kenny G, Stefano Sacchi vagy Adonis Tsilimpari. A magyar zenészek közül pedig többek között Balázs Fecó, Papp Gyula, Miklósa Erika, Horváth Kornél és Lantos Zoltán vállalt szerepet ebben a nemzeteken és távolságon átívelő online örömzenében.

 

„Ebben a kilátástalan helyzetben alkalmunk nyílt arra, hogy kötöttségek nélkül dolgozzunk együtt, bárhol és bármilyen zenei szinten is legyünk a világban. Azt gondolom, hogy ez a munka egy misszió is. Szeretném példaként mutatni az utat a magyar tehetséges zenész barátaimnak: merjenek nagyot álmodni, és merjenek úgy dolgozni, hogy közben kiszakadnak a megszokott környezetükből” – tette hozzá a projekt gazdája. „Boldog vagyok, hogy egy kreatív kapocs lehettem zenész barátaim között és egy kis mosolyt tudtam csalni mindenki arcára ebben a nehéz helyzetben azzal, hogy ha pár ütem erejéig is, de együtt szerepelhetett néhány csodálatos világsztárral” – mondta Czomba Imre.

 

A Jam Session résztvevőinek teljes listája:

 

Imre Czomba

Erik Kovacs

Gergely Paradi

Peter Kaszas

Sara Andon

Fanni Sarkozy

Erika Kadi

Alphonso Johnson

Andras Mach

Tamás Mészáros

Bence Gazda

Zolbert

Sophie Cairo

Gábor Molnár

Tamas Keller

Balazs Antal

Laszlo Pete

Bence Vavra

Eva Bognar

Massimo Sami

Peter Sutto

Barnabás Wodala

Georgina Tarjani

Gyula Elias

Igor Kogan

Miklós Németh

Tamas Pal

Henriett Czerovszky

Akira Komatsu

Gergely Kolta

Andrew Kesler

Tamas Bolba

Andras Sturcz

Michael O'Neill

Andrea Hammond

Gergely Tar

Istvan Elek

Alphonso Johnson

Tomas Valicek

Attila Juhasz

Mihaly Bajusznacs

Gabor Dornyei

Levi da Cruz

Alphonso Johnson

Gyula Toth

Adrienn Feher

Richard Revesz

Zoltan Lantos

Balazs Vegh

Gabor Feher

Ed Calle

Kornel Horvath

Tibor Fekete

Patricia Bartus

Richie Garcia

Gabor Horvath

Gabor Nagysomlyosi

Matias Piegari

Tibor Fonay

Gyula Papp

Ferenc Csiszar

Dom Aiken

Matyas Molnar

Erika Miklosa

Barbara Sardy

Csaba Bese

Laszlo Mezo

Matyas Ivan Toth

Mark Smythe

Arthur Grosz

Jeno Tarczal

Stefano Sacchi

Zoltan Kiss

Chris Tedesco

Adam Andras Horvath

Tina Wang

Daniel Gerendas

Rachel O'Connor

Peter Papesh

Nathalie Bonin

Andrea Valsecchi

Ferenc Szabo

Adonis Tsilimparis

Szilard Balanyi

Eszter Biro

Bernat Babicsek

Istvan Perger

Tamara Miller

Charles Brotman

Nathan Fikelstein

St.Martin

Philippe Falliex

Zoltan Czutor

Peter Gerendas

Jamie Lee Wilson

Bario Auguszt

Omar El-Deeb

Feco Balazs

Kenny G

MichaelLehmann Boddicker

Shalev Alon

David Crabtree

 

 

 

Czomba Imre egy Los Angelesben élő magyar zeneszerző, zenei producer és zenész, aki több mint 20 éven át dolgozott olyan legendás előadókkal, mint Zorán, Presser Gábor, Ákos és Cserháti Zsuzsa. Majdnem két évtizeden keresztül volt az Experidance zeneszerzője és sokat dolgozott a Pesti Színház és Víghszínház falai között is. Több mint 25 színházi show zenéje fűződik a nevéhez, amelyeket nagy sikerrel mutattak be Európától egészen Kínáig. Nemzetközi világversenyek hivatalos zenéi mellett, közel 70 film és televíziós műsor zenéjét írta. 2008-­ban és 2009-­ben, az augusztus 20-­i nemzeti ünnep tűzijátékát kísérő zene komponálására is őt kérték fel. Több mint 3 millió néző előtt mutatták be az ő zenéjére készített – televíziós nézettségi rekordot döntött – tűzijáték-műsort. Los Angelesben az Emmy Television Academy aktív tagja és számos hollywoodi produkcióban dolgozik.

https://www.facebook.com/imreczombamusiccomposer