zenesz_logo.png



Utoljára decemberben jelentkezett a debreceni Emma Undressed zenekar klippel, most megjelent a közelgő Léleklakat című lemezükről a harmadik dalhoz készült videó is.

EmmaUndressed_2 700x.jpg

 

A zenekar így számolt be az Itt vagyok című dalukhoz készül új klipről: „Ez a 3. megjelent dal a közelgő Léleklakat című lemezünkről, ugyanakkor az album többi dalához képes – sőt az eddigi zenéinkhez képest is – ez egy kicsit más lett. Fel is készültünk, hogy megosztja majd a hallgatókat, megjelenés előtt megmutattuk pár közeli ismerősnek, és volt, akinek nagyon nem jött be, többen pedig egyből a kedvenc Emma dalaik között emlegették.”

 

A zenei alap amúgy még 2018-ban íródott, és kezdetben zenekaron belül sem volt teljes egyetértés, hogy egy ilyen sötét, monotonitásra törekvő dal elfér-e a lemezen, vagy egyáltalán a többi Emma dal között. Több változaton is átesett, végül a szöveg nagy részét és énekdallamát Mesi (Tordai Emese) át is írta, így már mindenki jobban tudott azonosulni az egésszel. Ugyanakkor bármennyire is kontrasztos pl. az Engedd el, vagy a Felhő című dalokhoz képest, nagyon fontos láncszeme az albumnak. Ezek a korábbi dalok azzal a pozitív üzenettel és dinamikával rendelkeztek, ami a lemez fő mondanivalója is: „törd szét a léleklakatot”, ugyanakkor ezt az állapotot nyilván megelőzi egy komor, monoton, zárkózott kiindulópont is. Hangulatában erre reflektál a dal, a szöveget pedig egy Mesihez nagyon közel álló személy elvesztése ihlette.

 

 

 


„Klipként mindenképp valamilyen egyszerű dolgot akartunk, amit mi magunknak is meg tudunk csinálni külső segítség nélkül. Fontos volt továbbá, hogy átadja a hangulatot, a monotonitást és a magányt. Így jött az ötlet, hogy ha már a címe Itt vagyok, debreceni zenekarként lokálpatriotizmusunknak hangot adva a saját városunk pár ismert és kevésbé ismert helyeiről vágjunk be esti képeket Mesivel. Aztán ezt kicsit tovább gondoltuk, hogy a képek váltakozásával végül is elmesélhetünk egy történetet is. Így a klip első fele az elszakadásról szól, a második fele pedig a keresésről. A klip végül majd 50 különböző snittet tartalmaz a város számos pontján, amit nem volt egyszerű leforgatni éjszaka, sokszor mínusz fokban, de megérte és minden percét élveztük” – mesélték az Emma Undressed tagjai.

https://www.facebook.com/EmmaUndressedOfficial/