zenesz_logo.pngSopron városa és a Pro Kultúra Sopron nagy szeretettel várja az érdeklődőket Magyarország egyik legkülönlegesebb fesztiváljára.


David-Sanborn-by-LynnGoldsmith2 700x.jpg


Dave Sanborn - fotó: Lynn Goldsmith

 

Immár második alkalommal, a világ legjobb ütőhangszeres művészeit bemutatva, Magyarország legjelentősebb ütőhangszeres találkozójának ad otthont Sopron városa. A tavalyi fesztivál sikeres koncepcióját folytatva, a meghívott világsztár művészek a koncertjeik mellett oktató előadásokat (mesterkurzusok/workshopok) is tartanak a fiatal ütőhangszeres generációnak, pedagógusoknak, aktív zenészeknek és természetesen az ütőhangszeres zenét kedvelő közönségnek. Ezek a koncertek és a személyes találkozások maradandó élményt nyújtanak a résztvevőknek, hiszen közvetlenül részesülnek azokból a hihetetlen zenei energiákból és tehetségből, amivel a meghívott művészek rendelkeznek. A Fesztivál művészeti vezetője Horváth Kornél Kossuth-díjas ütőhangszeres művész.SopronDrum SC 700x.jpg

 


Idén olyan világsztárok is fellépnek a SopronDrum fesztivál keretében, mint a Dave Sanborn Acoustic Band július 10-én, és a Stanley Clark Band július 11-én, mindkét koncert helyszíne a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház. Szintén láthatjuk, hallhatjuk David Friedmant, akit a világ egyik legnagyobb hatású vibrafonosaként tartanak számon, valamint a debreceni Sonus Ütőegyüttest. 

SZP 700x.jpg

 

Szendőfi Péter

 

 

Izgalmasnak ígérkeznek a workshopok is, melyek közül külön kiemelnénk a Szendőfi Péter kurzusát, hiszen ő szinte a világ minden táján tartott már mesterkurzusokat. Most idehaza hallhatunk alapvető dobolási filozófiájáról, megosztja az érdeklődőkkel egyéni gyakorlási módszereit és gyakorlási tippeket is kaphatunk tőle.  

 

Rob Knopper, aki bár rajongója a progresszív rocknak mégis a világ egyik legelismertebb zenekarának, a New-York-i Metropolitan Opera Orchestra-nak az ütőhangszerese, három alkalommal – július 9-10-11-én  – is tart workshopot.

 

Hosszú lenne itt felsorolni a négy nap minden eseményét, ezért az érdeklődőknek azt tanácsoljuk, látogassanak el a SopronDrum Fesztivál weboldalára, ahol a koncertekről, a workshopokról és a jegyvásárlási lehetőségekről is részletes tájékoztatást kapnak.

http://soprondrum.com/program/

https://www.facebook.com/soprondrum