zenesz_logo.pngSzilveszterkor a Time Square-en léptek fel, majd világkörüli turnéra indultak tavaly megjelent, Orion című nagylemezükkel. Az amerikai modern rock csapat, az X Ambassadors március 8-án először érkezik Magyarországra.

x_ambassadors_2_700x.jpg

 


Közönségcentrikusság, jótékonykodás, fontos társadalmi üzenetek és mindent elsöprő lendület. Leginkább ezeket a szavakat szokták kiemelni az X Ambassadors kapcsán. A 2009-ben alakult zenekarra szinte azonnal felfigyelt a szakma, köztük olyan előadók, mint a kanadai Valerie Anne Poxleitner, azaz Lights, vagy az Imagine Dragons frontembere Dan Reynolds, akinek többek között nagykiadós szerződésüket is köszönhetik, de Eminemmel is dolgoztak együtt. Legnagyobb slágerük a már 200 millió megtekintés felett tartó Renegades, de az Unsteady vagy Jamie N Commons-szal közösen készített Jungle is hamar kiemelt játszásokat ért el.

 

 

XA_2 700x.jpg

 


Tavaly megjelent második nagylemezükre, az Orionra mintegy négy évet kellett várniuk a rajongóknak. Az album dalai az emberi tapasztalatok széles skáláját felölelik, a testvéri kapcsolatoktól az életünkben megjelenő akadályokig. A Boom, a Hey Child és a Hold You Down hamar közönségkedvenccé váltak, utóbbi ráadásul a frontember, Sam Harris és testvére, a billentyűs Casey Harris szoros kapcsolatáról szól. Tavaly májusban a Microsofttal közösen egy alkalmazást is kifejlesztettek, melynek segítségével a látássérültek is megtapasztalhatják a videoklipek élményét. Ez a téma nem véletlenül ennyire fontos a zenekarnak, Casey Harris ugyanis gyermekkorában Senior-Loken szindróma következtében megvakult.

 

 

 


A zenekar március 8-án az Orion Tour keretében lép fel Budapesten, azonban várhatóan a két nappal korábban debütáló, Belong címet viselő EP-jükről is játszanak majd. Ennek egyik dala, a nagyzenekari kísérettel íródott, Everything Sounds Like A Love Song azonban már most is meghallgatható. „Ez a szám arról az érzésről szól, amikor hiányzik életed szerelme. Amikor minden, amit látsz, hallasz, érzel rá emlékeztet, és arra, hogy milyen fájdalmas is ezt a sok szépséget látni, ha éppen összetört a szívünk. Olyan mintha az egész univerzum veled játszana. Ezzel a dallal néhány kedvenc művészünk – Aretha, Marvin Gaye, Ray Charles, Joe Cocker, The Band, The Staples Singers – előtt is tisztelgünk, ők mindannyian az új kislemezünk anyagát is inspirálták” – nyilatkozta Sam Nelson Harris, a csapat frontembere.

 

 

 

 

X Ambassadors - The Orion Tour | 2020 Budapest

2020. március 8., Barba Negra Music Club

 

Event: https://www.facebook.com/events/2407333472856198/

Jegyek: https://www.ticketportal.hu/event/X-Ambassadors

VIP csomagok: https://www.cidentertainment.com/events/x-ambassadors#xa-meet-greet-experience-upgrade