zenesz_logo.pngNegyedik alkalommal tart hangos-punkos rock & roll estet a Junkies és az Aurora Budapesten, a Barba Negra Music Clubban.

Junkies 700x.jpg

 


A közös buli ezúttal február 14-re esik, viszont a két banda nem különösebben rajong a szerelmesek napjáért, ezért Anti-Valentin programmal állnak színpadra.

 

Mindkét együttes bővelkedik a pikírt szövegű szerelmes dalokban. A Junkies olyan slágereket tudhat magáénak a témában, mint a Miattad iszom te állat, az Alkohol vagy a Szerelmes vagyok (magamba), és a vadiúj daluk – ami majd a Barba Negrában debütál – a Mindenkit utálok is ebben a szellemben fogant. Koncertjük gerincét ilyen és ehhez hasonló szerzemények adják.

 

 „Műanyag, konzum idiotizmus” – vallja Szekeres András, a Junkies énekese a Valentin-napról. „A kereskedelem találta ki, hogy minél több mindent el lehessen adni, ráadásul Magyarországon nincs is hagyománya. Imádom Amerikát, de azt érzem, hogy ránk vannak erőltetve az ünnepeik, a sportjaik meg a Coca-Cola. Visszafelé meg nem működik, legalábbis túl sok Traubit nem adnak el az Egyesült Államokban. Vannak szerelmespárok, akik az év 363 napjában civakodnak, csak Karácsonykor és Valentinkor hagynak fel a veszekedéssel. Szóval nem túl jó a viszonyom a Valentin-nappal, így aztán Junkies-osan, szellemesen belekapaszkodunk a témába.”

 

 

Aurora 700x.jpg

 


Az Aurorának szintén nem kell egy kis anti-romantikáért a szomszédba menni, best of programjukba olyan szerelmesnek egyáltalán nem nevezhető dalokat illesztenek be, mint a Mindegy is talán vagy a Miért ne lennél. Mi több, a győrszentiváni punkok pár dalos ízelítőt adnak az ősszel megjelenő új nagylemezükből is.

 

 

 

A koncert Facebook-linkje:

https://www.facebook.com/events/531088020778110/