zenesz_logo.pngA kilencvenes évek elején alakultunk a Bolid, és Oktopus szabadkai együttesekből. Első felállásunk Cindric Tibor ének(magyar szövegek),Mijatovic Dragan gitár zeneszerző(szerb szövegek),Vojnic Rudolf dob, és Sic Róbert basszusgitár.

Első kazettánk (még nem volt cd)szerb nyelven jelent meg "Olujni Jahac" cimmel 1993-ban. Majd ősszel csak a Vajdaságban magyar nyelven az "Acélszív" cimű albumunk.1994 év elején Magyarországon az Aréna Kiadó jelentette meg  "Rockernek születtem"  cimű albumunkat.1995-ben jelent meg "Vatra" című lemezünk.Felléptünk sokat az egész országban, és az akkori Jugoslaviaban, Magyarországon először  1996-ban  a Ring Rock fesztiválon léptünk fel, 1997-ben a Marshall tehetségkutató versenyen mint vendég.

 

IMG_71c79.jpg

 

Faust együttes 2012: Cindric Tibor-ének, Mijatovic Dragan-gitár, Sindeles Gyula basszusgitár, Mijatovic Darko-gitár, Tóth Attila-dob 

 

Koncertek  Tamásiban,Kaposvárot,és Pécsett.1999-ben a Crossroads Records,és a St.  art iroda gondozásában megjelent a "Második lövés" című album,melyen szerepelt egy dalunk az " Egy tiszta szó".Technikai dolgok miatt megszünt a magyarorszagi kapcsolat, és többet koncentráltunk Szerbiára. Fellépésekre és a kiadásokra.2004-ben megjelent a "Novi Svet" című albumunk Szerbiában. 2012.év elején megint kapcsolatba kerültünk a St.art irodával.

 

Idén 2012-ben a Faust együttes 20.éves születésnapját ünnepli, és májusban kaptunk egy ajánlatot a Hammer kiadótól, és a Hammerworld magazin mellékleteként megjelenik a jubileumi albumunk. 15 szerzeményt modernizálunk a szabadkai Aquarius stúdióban. Közben született egy vadiúj dal is, amit szintén a lemezre került, így mai friss Faustot is lehet majd hallani hamarosan.Videóklippet is készítettünk a "Szikrák ízzik véred"című nótára.Az album a "Könnyek koldusa"címet kapta.( - )