zenesz_logo.pngGömör Tamás előadóként, különböző formációival többször végigjárta az országot és az ismert budapesti koncerthelyszíneket, szerepelt amerikai válogatás lemezen, európai fesztiválokon is.

30_700x.jpg

 


Eddigi formációival, ahol a dalok és a szövegek nagy részének szerzője, összesen 7 nagylemeze jelent meg, amelyekhez 18 videoklip készült. Zenéjére leginkább a stílusokon belüli kalandozás, kísérletezés jellemző.

 

Most kifejezetten, lírai dalainak egy csokorba gyűjtésére vállalkozott, amelyekhez részben angol, részben magyar nyelvű szövegek születtek. Letisztult, minimális hangszereléssel készültek a dalok, sok esetben az egy szál gitár-ének megszólalással. A legtöbb dalban az összes hangszeren a szerző játszott (gitár, elektromos gitár, basszusgitár, marimba, xilofon, szájharmonika) de olyan zenészek is segítségére voltak, mint pl. a Doors emlékzenekar és a Szabó Leslie band dobosa Szöllős Gergő, vagy Balogh László, aki az Oláh Gergő által fémjelzett Roma Soul zenekar gitárosa.

 

 

LEMEZ layout online.jpg

 

 

„Ez a lemezanyag valóban önmagától valósult meg, hiszen csak és kizárólag akkor írtam dalokat, amikor az a bizonyos meghatározhatatlan ihlet a hatalmába kerített. Amikor úgy éreztem, hogy egy-egy dal megérdemli, hogy ne maradjon a fiókban, de közben egyik éppen működő zenei formációmba sem illeszthető bele, akkor felvettem otthon. Volt, hogy két dal között több hónap is eltelt, így elég lassan állt össze a végleges anyag, de mivel sem kiadó, sem menedzsment nem sürgetett, végre kiélvezhettem a szabadon alkotás örömét. Amikor nagyjából 10 dal összegyűlt, elkezdtem azon gondolkodni, hogy egy zenekart szervezzek kifejezetten erre az anyagra, de a próbákon azt tapasztaltam, hogy sok hangszer egyszerre történő megszólalásával a dalok elvesztik intimitásukat. Ezért döntöttem úgy, hogy maradok az eredeti hangzásnál. A jelenlegi trendeket nem igazán figyelem, nem is nagyon érdekel. Nem a nosztalgia mondatja velem, de kimondhatjuk, hogy a nagy zenei megfejtések, a kitörölhetetlen dalok már megíródtak, a könnyűzene aranykorszaka nagyjából 25 éve véget ért. De vannak olyan zenei stílusok, amelyek sosem fognak kihalni, ilyen a blues a rock, a country és a folk zene. Azt nem tudom hány dalt lehet még megírni ugyanabból a három akkordból, magam is csodálkozom, hogy nekem sikerült még tizenhármat.”

 

https://www.facebook.com/tomgomorofficial/

https://soundcloud.com/tomgomor/sets/gomor-tamas-pillanatgyujto-lp-2020