zenesz_logo.pngAz Arcadia 1994 őszén alakult Győrben és november 24-én lépett színpadra ezen a néven, ezt a napot tekintjük a zenekar születésnapjának! Műfajunk a dallamos hard rock / heavy metal!

A kezdeti próbálkozások során saját nótákkal operáltunk és persze meg akartuk váltani a világot! Miután a világ megváltása kisebb nagyobb akadályokba ütközött, jött az első feloszlás! A feloszlás után a baráti kapcsolatok megmaradtak a tagok között így 2000-ben újjáalakult a banda! Az új évezred első felében leginkább feldolgozásokat játszottunk és un, rockkocsmás bandaként működtünk vagy ha úgy tetszik vendéglátóztunk, csak nálunk nem a kukorica szár sárgult, hanem mindig két forint volt a dal és néha féltünk a sötétben (Fear of the dark), időnként pedig a háború gyermekével ütöttük el az időt! Ez az időszak nagyon jó iskola volt, mivel 4-5-6 órás bulikat nyomtunk koncert jelleggel (ugra-bugra, fejrázás stb..), ami azért nem volt egy egyszerű móka!

 

Arcadia   2012.jpg

 

A sikeres kocsma bulik során a közönség részéről egyre többször merült fel az igény a saját dalok iránt, így újra nekiveselkedtünk a dalírásnak és 2001 végén megjelent az első demónk „Tűzzel élj” címmel! Ebben az időszakban olyan bandák előtt is színpadra léptünk mint a Lord, Pokolgép, Beatrice, Tunyogi Rock Band! Sajnos 2004-re ezek a többórás kocsma bulik kiégették a zenekart és mivel a saját dalokkal nem sikerült áttörést elérnünk, a megfáradt társulat ismét feloszlott!

 

A második feloszlás után Farkas István „Richie” a zenekar vezetője és gitárosa W.A.R. Projeck néven tartotta életben a zenekart, jórészt Arcadia dalokat játszva, évente 2-3 buli erejéig, változó felállással! Ennek az időszaknak az eredménye egy tehetségkutató fesztiválon nyert stúdióidő felhasználásával készített újabb négyszámos demó, ami 2005-ben jelent meg „Egy álom után” címmel! Richie 2007-ben döntött úgy, hogy újra megpróbál állandó tagságot toborozni az Arcadia név alá és egy aktívan koncertező rockbandát hoz létre! A 2007-es ismételt újraindulás óta folyamatosan fejlődik a zenekar, ami azzal is együtt járt, hogy a követelmények emelkedése miatt, időnként tagcseréket kellett eszközölni! A tagcserék mindig segítettek előbbre lépni egy kicsit, így olyan neves, a magyar rock szakmában legendának számító énekes is méltónak talált bennünket a közös zenélésre, mint a Pokolgép, a P.Mobil. egykori, a Coda és MobilMánia jelenlegi énekese Rudán Joe, aki 2010-ben a zenekar hagyományos győri évzáró jótékonysági koncertjének sztár vendége volt! A zenekar minden évben részt vesz és kezdeményez jótékonysági koncerteket, ennek során kivettük részünket az iszapkatasztrófa károsultjainak megsegítéséből, és segítettük egy tragikus sorsú család karácsonyának melegebbé tételében, de segítettük egy beteg kisgyermek kívánságának teljesítését is!

 

A 2012/2013 évben szeretnénk túllépni szűkebb környezetünk határain, és országosan ismert koncertező zenekarrá válni! Ennek érdekében szerződést kötöttünk a St.Art produkciós irodával. Ennek köszönhetően felléptünk a FEZEN-en és s SZIGET Fesztiválon illetve az ősz folyamán megjelenit egy 4 dalt tartalmazó Arcadia EP „Ne hagyd magad” címmel, és készült egy videóklip is! A zenekar 18. születésnapjára megújul a weboldalunk is amit immár www.arcadiarock.com címen lehet majd elérni! Ezen a weboldalon elérhető lesz minden a zenekarral kapcsolatos információ valamint az új EP dalai is letölthetőek lesznek! Tervezzük egy Arcadia TV elindítását, amiben koncertbeszámolók, interjúk, beszélgetések és a zenekarral kapcsolatos egyéb videótartalmak lesznek láthatóak! Amennyiben az EP kedvező fogadtatást kap akkor 2013-ban elkészülhet az első teljes Arcadia nagylemez! Ennek az anyagnak a megjelenésével kapcsolatban biztatóan haladnak a tárgyalások és várhatóan az egyik jelentős magyarországi rockzenei szaklap mellékleteként fog megjelenni! A zenekar jelenlegi tagjai Farkas István „Richie”- gitár, Győry Attila – basszusgitár, Oross Kornél – ének, Bogenfürst György - dob ( - )