zenesz_logo.png



November 9-én lép fel Budapesten a kiváló kanadai énekesnő, Layla Zoe. A gyakran Janis Joplinhoz hasonlított kanadai előadó pályafutása során számos elismerést, többek között a 2016-os European Blues Awards „Legjobb Énekesnő” címét is kiérdemelte.

layla_poster_web 500x.jpg

 


Tavaly őszi lemezbemutató koncertje után ezúttal legjobb, legkedvesebb dalait válogatja egy műsorba eddig megjelent albumairól.


Layla Zoe a kanadai Vancouverből származik. Tehetsége gyermekkorától megmutatkozott, és nagy hatással volt rá édesapja blues lemezekből álló gyűjteménye: már tinédzser korában zenekarokban játszott és énekelt. Pár évvel később önállósította magát, és Torontóba költözve adta ki első szólólemezét: a Shades Of Blue 2006-ban jelent meg. Nem sokkal később, egy finnországi dalszerző verseny megnyerésének köszönhetően Európában is turnézhatott, ami igazán kinyitotta a világot számára: Layla a rá következő öt évben négy nagylemezt adott ki, majd végül leszerződött a német gitáros, Henrik Freischlader kiadójához, a Cable Car Records-hoz.

 

Itt készült el a 2013-as, Lily című stúdiólemeze is, amely kiemelkedően sikeresnek bizonyult. Később a német Ruf Recordsnál folytatta, ahol egy stúdió lemez mellett 2017-ben egy koncert DVD-je is megjelent, Songs From The Road címen. A tavaly megjelent és Budapesten is bemutatott Gemini című dupla album után kisebb pihenőt tartott, majd új zenekart verbuvált idei turnéjához, melynek keretében eddig megjelent lemezeiről válogatja egy csokorba legjobb dalait.

 

 „Számomra nincs annál nagyobb öröm, mint színpadra állni a zenekarommal, és a zenén keresztül kiönteni a szívem a hallgatóság felé. Szeretek dalokat írni és stúdiózni is, de az élő koncertek élménye az igazi hajtóerő számomra, amiért igazán szeretem ezt a foglalkozást” – nyilatkozta egy tavalyi interjúban az énekesnő, aki időközben már nekilátott az új daloknak, egy következő album munkálatainak. Addig is, ismerkedjünk meg eddigi karrierje legjobb blues-rock szerzeményeivel, élőben, testközelből.

 

 

[Layla Zoe]

 

 

A LOTS Music bemutatja: Layla Zoe - Retrospective Tour

2019. november 9., szombat 20 óra - Budapest, BackStage Pub

Layla Zoe - ének, Krissy Matthews - gitár, ének, Paul Jobson - basszusgitár, billentyűs hangszerek, ének, Frank Duindam - dob, ének

Belépő: elővételben 3200 Ft (október 31-ig), novemberben és a koncert napján 3900 Ft. Jegyek kaphatók online a www.tixa.hu weboldalon. Színes nyomdai jegyek kaphatók a budapesti CD Pince lemezboltban, továbbá rendelhetők az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

 

  

Kapcsolódó oldalak:
http://www.lots-music.hu/
http://layla.ca/
https://www.facebook.com/LotsMusicConcerts/
https://www.facebook.com/events/764231937290100