zenesz_logo.png



Panelparadicsom címen ismét egy poénos videó készült a Lóci Játszik kreatív műhelyében. A klip megjelenését követően november 15-én jelenik meg a zenekar új albuma, melynek bemutató koncertje december 13-án és 14-én lesz az A38 Hajón.

LĂłci-JĂĄtszik-2019 700x.jpg

 


„A dal refrénjének alapját édesapám találta ki még a hetvenes években, és mindig idegesítette, hogy nem sikerült rendesen befejeznie. Sokáig én sem találtam fogást rajta, mígnem egy ihletett pillanatban összeállt a fejemben a megoldás: egy pikírt ódát kell írni a panelvilághoz a hetvenes évek ghetto funk stílusában, egy falatnyi magyar ízzel! Ahogy lelkesen bólogatnak az afro-amerikaiak a gettóban kocsikázva, úgy fogjuk mi is paradicsommá változtatni a panelt a klipben, felelevenítve az életképeket, amik annyira egyedülállóvá varázsolják a lakhatásnak ezt a formáját. Bár a zenei alapot felvettük még múlt nyáron, végül csak az utolsó pillanatban készült el a szöveg, és így kúszott fel a Rózsa utca című lemezünkre” – meséli Lóci.

 

A klipben két zenészkollega is szerepel egy rövid cameo erejéig: Tátrai Tibusz és Majka. „Mindketten ikonikus szereplői a magyar zenészvilágnak, és mindketten rögtön át is érezték a dal üzenetét. Komolyan mondom, ugráltam örömömben, amikor kiderült, hogy mindketten igent mondtak!” – vallja be az énekes.

 

A klipet Erdész Tomi és Karsai Kata álmodta meg a zenekar ötlete nyomán. Minden másodpercében van valami izgalmas. „Imádtunk a 16 emeletes panel tetején zenélni, és azt is szeretem, hogy a vállalhatatlan trash-betét mellé egy kis drónos panelpásztázás is belefért, így pontosan látható, hogy meddig terjed az én építészeti érdeklődésem” – fejti ki Lóci.

 

 

 

November 15-én jelenik meg a Lóci Játszik új albuma Rózsa utca címmel, amelyre többek között a Panelparadicsom is felkerült.  A dupla lemezbemutató koncert december 13-án és 14-én lesz az A38 Hajón más-más tematikával.

 

https://www.facebook.com/locijatszik/

www.goldrecord.hu