zenesz_logo.pngOktóber 17-én 20.30-tól a Tha Shudras kislemez bemutató koncertjére invitálunk benneteket a Muzikumba, október 18-án pedig a B32-ben búcsúztatják a nyarat a Voodoo Papa & Szokolay Dongó Balázs formációval.

shud 700x.jpg

 


Október 17-én
20.30-tól a Muzikumban mutatja be új kislemezét a Tha Shudras. A koncert címe sokat elárul – névadója a csapat legfrissebb, Hívjál Barátnak című dala, amelynek premierjére szeptember 30-án került sor. A budapesti koncert a kislemez bemutató turné első állomása, a Tha Shudras  többek között október 25-én Sárváron a Nádasdy-várban, december 7-én Szegeden a JATE Klubban is fellép.

 

 

 

 

 

 

 

 

Október 18-án 20.00 órától egy különleges formációt láthatunk idén utoljára Budapesten - a Voodoo Papa és Szokolay Dongó Balázs formáció áll színpadra a B32 Galériában.

 

 

 

 

Szájharmonika, dob, gitár és ének – elsőre megszokott zenekari felállásnak tűnik. Ezeket a hangszereket azonban Szert Zsigmond és Fejér Simon Pál ketten szólaltatják meg. Ehhez az elementáris duóhoz csatlakozik vendégként a magyar népzene ikonikus alakja, Szokolay Dongó Balázs.


„A régi zenekarok, amikben játszottam – Vasmalom, Dél-Alföldi Szaxofon Együttes – próbáltak egy megfogalmazhatatlan, kemény hangzást létrehozni. A Voodoo Papát hallgatva hasonló érzés fogott el. Örömmel teszem hozzá a népi hangszereket, és a rusztikus népzenei játékmódot az ő rockos hangzásukhoz” - mesél Dongó a fiatal tehetségekkel való zenei találkozásáról.