zenesz_logo.pngImmáron teljes zenekari felállással, dobbal, basszusgitárral, és állandó vokállal koncertezik és ír számokat a Gyík zenekar.

gyĂ­k 700x.jpg

 


Lukovich András
a Gyík zenekar gitárosa így mesél az EP-ről és az új klipről:

 

„Először csak egy rendhagyó bulit szerettünk volna »nagyzenekaros« felállással, de az olyan jól sikerült, és ráadásul olyan jó fogadtatásra is talált, hogy aztán így akartunk maradni. A korábbi dalokat áthangszereltük, jó pár régi dalt kidobtunk, és az új anyagot már hatan, fekete öves zenészekkel, Kovács J. Dáviddal és Károlyi Zoltánnal együtt írtuk. Az új EP, Az öreg Heinrich oszlopai, a korábbi gyakorlatnak megfelelően három számból áll, de zúzósabb, mint eddig bármi, amit a Gyík zenekar valaha is csinált. A felvétel és a keverés ezúttal a Pinewood Stúdióban készült Kögével és Sipos Ábrissal, míg a borítón látható szuper fotót nem más, mint az író és fotóriporter Szöllősi Mátyás készítette.”

 

 


[Gyik zenekar]

 


Az első klip a Visszhang az útravaló című számhoz készült – külön érdekesség, hogy a zenekar új basszusgitárosa, Kovács J. Dávid volt az operatőr, rendező és vágó egy személyben.

 

 

GyĂ­k zenekar - Az Ăśreg Heinrich oszlopai EP cover 500x.jpg

 


A lemez: https://open.spotify.com/album/7k1svwMqbJWCcwFcYLNgEQ

Gyík zenekar Facebook: https://www.facebook.com/gyikzenekar/