zenesz_logo.pngLess be az Aranyakkord alkotói műhelyébe... A Dalok a bolhapiacról egy képzelt színdarab dalait foglalja össze, a próbateremben felvett live session kisfilmben pedig megnézhetjük, miként is zajlik az élet az Aranyakkord, azaz Kiss Tibi és Vastag Gábor duójának dalkeltetőjében.

 

 

Az Aranyakkord koncertjeinek hangulatát idézi meg a zenekar most megjelent, negyven perces kisfilmje, a Dalok a bolhapiacról. Kiss Tibi (Quimby) és Vastag Gábor (A Kutya Vacsorája) zenekarával éppen azokba a pillanatokba, abba a térbe engedik be a közönséget, melyeket külső szemek általában nem láthatnak. Koncertjeik szinte ugyanolyan intim hangulatú örömzenélések, mint ahogyan a dalaikat is csiszolgatják második otthunokban, a próbateremben.

 

„Most a nézők is képet kaphatnak a dalok születéséről. Ez egy kis werkjelenetekkel színezet, zenés kisfilm, amiben a muzsika játssza a főszerepet, Lajkó Félix a vendégünk és természetesen velünk van állandó szívbéli ütőhangszeresünk Gábor Andor UFO is” – meséli Tibi. A felvételen így teljesen élőben muzsikálnak és a 15 dal között több olyan is hallható, melyet korábban csak fellépéseiken játszottak, de félig kész számok is helyet kaptak a filmben. „Teljesen hozza a koncertjeink hangzás- és képivilágát”- teszi hozzá Vasti. A kisfilmet egyébként a több Aranyakkord-klipet is jegyző sinco készítette.

 

 

 

 

De miért pont a bolhapiacról vannak a dalok? Ezt már Tibi magyarázza: „A bolhapiac egy, a fejünkben lévő színdarab, ami folyamatosan fejlődik, innen a cím. Ez az ihletettségű környezet ugyanis sokszor hatással van a zenénkre. Ez egy kis pszichés segítség, egy szál, ami mentén tudjuk, hogy merre járunk. Ezeket a dolgokat járjuk körbe. Éppen ezért sokféle dal van rajta, a recsegős, torz, pszichedelikus sámánzenétől egészen a lágy, akusztikus altatóig.”


A felvételek során a zenekar vendége volt Lajkó Félix is, aki a legutóbbi Aranyakkord-dalban, a Tudom, hogy hol vagyok-ban is közreműködött. „Innen jött az ötlet, hogy hívjuk meg erre az élő muzsikálásra is, hiszen ő ebben a legjobb, amikor valami valós időben rakódik össze a közös zenélés során” – mondja Vasti. – „Ha egy ilyen profi művésszel összehoz az élet, akkor nehogy csak egy számon dolgozzunk már együtt.”


„Igazából bedobtuk a mélyvízbe, ahogy a videón is látszik, felfedezhető, hogyan rakódik össze egy dal. Ez egy laza muzsikálás, ahová meghívtuk őt is vendégként” – fűzi hozzá Tibi.

 

 

 

 

A dalok a bolhapiacról így most mindenki otthonában megidézhetővé teszi az Aranyakkord-koncertek hangulatát, aki pedig ezután kedvet kap ahhoz, hogy élőben is megnézze őket, annak érdemes a Facebookjukat követni a nyári dátumokért.

 

Aranyakkord - Tudom, hogy hol vagyok:
https://youtu.be/Prx3C3vxWqk
Aranyakkord – 69 Dollar Guitar Amp:
https://youtu.be/uuR3fikEVc8
Aranyakkord - Pain:
https://youtu.be/CJuxHZC1pco
Aranyakkord – Otthon lenni valahol:
https://youtu.be/eMVyaJDBvmA
Aranyakkord - Üzenet van:
https://youtu.be/9oOE7_-PDqs