zenesz_logo.pngA budapesti pszichedelikus blues-rock formáció fellépéseit böngészve egyre ritkábban találni magyarországi helyszíneket, az idei, őszi koncertidőszakot is Bécs egyik legkedveltebb klubjában nyitja a zenekar. Ennek miértjéről kérdeztük a Fat Cat vezetőjét, gitárosát Czibolya Tamást.

- Külföld, Nyugat-Európa, ezen belül is főként Ausztria. Miért?
Cz.T.: A műfaj amit játszunk, manapság egyre inkább rétegzenének számít. Lehet vitatkozni, hogy ez most jó-e vagy sem - én személyszerint kifejezetten örülök annak, hogy fényévekre vagyunk a jelenlegi MTV-kompatibilitástól -, de az tény, hogy mindenképp egy konkrét célközönség kegyeire számíthatunk. Sajnos Magyarországon egyre nehezebb csak kicsit rossz-, jobbik esetben is csak épp megfelelő kondíciókkal bíró klubokat, fesztiválokat találni. Ritkán vannak fellépéseink, így azt hiszem teljesen helyénvaló, hogy igyekszünk ilyen szempontból is igényes koncertekkel készülni.
Természetesen Ausztriában sem tökéletes minden. Nincs sztárgázsi, se több ezres tömegek, de zenészként még így is kap az ember egy falatka Európát, amiért hajlandó, illetve megéri számára újra és újra kiutazni.


fatcat2.jpg

 

- Szeptember 28-án Bécsben a Tunnel-ben léptek fel, nem is első alkalommal. Kedvenc klub?
Cz.T.: A Tunnel a belváros egyik kultikus szórakozóhelye. Tavasszal játszottunk ott először, most pedig egy visszahívásnak teszünk eleget. A klub programjait tekintve abszolút nemzetközi, a színpada ehhez mérten, szintén elsőrangú és még a konyhájukra sem lehet panasz. Határozattan szeretjük.


fatcat1-small.jpg


- Lehet-e már tudni, mikor találkozhat veletek legközelebb a hazai közönség?
Cz.T.: Az őszre gyakorlatilag csak osztrák fellépéseink vannak lekötve, sőt előreláthatólag erre az évre is összesen már csak két magyarországi koncerttel készülünk. Ezek közül elsőként novemberben, egy egész estés, budapesti klubbulival jelentkezik majd a zenekar, de természetesen addig is érdemes minket nyomon követni, hisz rengeteg új anyag várható tőlünk a közeljövőben.


www.fatcatband.net

www.facebook.com/fatcatband


 

v.    ( - )