zenesz_logo.png



IDŐPONT VÁLTOZÁS! Várjuk a jazz szerelmeseit június 4-én és 5-én17 órától 21:30-ig a Gozsdu Udvarban, ahol öt formációt hallgathatnak meg az érdeklődők.

 

GyĂĄrfĂĄs IstvĂĄn 700x.jpg


Gyárfás István

 

Jáger Bandit, a Malek Andi Soulistic zongoristáját kérdeztük a június eleji, kétnapos jazz fesztiválról.

 

Hogyan jött létre ez a fesztivál, és miért lesz különleges élmény a Gozsduban fellépni?


Évek óta szeretném, hogy legyen egy jazz fesztivál Gozsdu Udvarban, mivel nagyon szeretem ezt a helyszínt. Sokszor szerveztem már programokat ide, és fellépőként is számos alkalommal előfordultam a Gozsdu színpadán. Most végre sikerült, és a Gozsdu szervezésében megvalósulhat, ez a reméljük, hagyományteremtő fesztivál. Különleges élmény azért lesz, mert nem csak fellépőként, hanem a fesztivál zenei programjának szervezőjeként is részt vettem a munkában. Szerencsére napjainkban a jazz egyre divatosabb a fiatalok körében idehaza is, az én célom pedig, hogy hidat képezzek a jazz és pop műfajok között. Ennek a fesztiválnak is az a célja, hogy széles körben megismertessük a jazz zene különböző stílus irányzatait az érdeklődőkkel.

 

Miben lesz más ez a rendezvény?


Egyrészt a helyszín miatt, mert Budapest egyik legnépszerűbb koncerthelyszínévé nőtte ki magát a Gozsdu udvar, azonkívül a fellépők miatt, mert ritka az a fesztivál, ahol mindegyik fellépő a jazz zene vezető művészei köze tartozik, és egy fesztiválon, egy napon tudnak fellépni.

 

Mindkét nap izgalmas produkciók lesznek, melyek átmenetet képeznek a jazz és pop világa között. Próbáltam úgy megszervezni a programot, hogy a fiatalok és az idősebbek is egyaránt jól erezzék magukat.

 

Program:


Június 4.
17:00 Pocsai Krisztina quartet
18:30 Malek Andi Soulistic
20:00 Gyárfás István trió

 

Június 5.
17:00 Swing á la Django

18:30 Szőke Nikoletta quartet


 

IMG_1514_700x.jpg

 

 

A Malek Andi Soulistic a neves énekesnő és Jáger Bandi zongorista-zeneszerző együttműködéséből jött létre 2016-ban. A formáció egy nagyon különleges projekt, amely a Jazz és az R&B stílust ötvözi a magyar népzenével. A Soulistic név a lélek és a zene közötti szoros kapcsolatra utal. Az együttes Álom című új saját szerzeményeket tartalmazó legújabb albumát és a 2017-ben megjelent Madárka népdal feldolgozás albumát mutatja be.

 

Zenekar tagjai:

Malek Andrea – ének
Jáger Bandi – zongora
Balogh Roland – gitár
Barcza Horváth József – bőgő
Lakatos Pecek András– dob

 

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/603269696821140?sfns=mo