zenesz_logo.png



A 2019-ben 15 éves Anna and the Barbies egész évben ünnepel, újabb és újabb izgalmas meglepetésekkel ajándékozva meg a közönségét. Februárban megjelent a Sajnálom videoklipje, melyet maga Pásztor Anna rendezett, a márciust pedig kultikus zenekari filmjüknek, az Álmatlannak szentelik.

Anna_Almatlan_3_700x.jpg

 

 

Az alkotás hűen mutatja be a banda különleges rétegeit a csendes gondolatiságtól kezdve a kedves pajkosságon át a nézőközönségen keresztülcikázó kacérságig – több mint egy órában. Eközben töretlenül zajlik turnéjuk országszerte, melynek egyik kiemelt állomása az április 18-i koncert lesz az Akvárium Klub NagyHalljában.

 

A most mindenki számára elérhetővé váló, Porkoláb Norbert által rendezett díjnyertes alkotás a hazai mozikban is több hónapig futott, különböző filmes műfajok izgalmas ötvözete. Egyszerre nézhetünk bele a zenekar nagyszabású, Fővárosi Nagycirkuszban tartott lemezbemutató duplakoncertjébe, miközben interjúkban mesélnek a zenészek és a stábtagok a közös életről, és Pásztor Anna belső monológja is narrátorként kíséri végig a nézőket a produkción.

 

Az Anna and the Barbies már az Utópia stúdiómunkálatainak végén tudta, hogy szeretne egy különleges lemezbemutatót, amelyből egyben filmet is forgatnának. Tizenhat kamera dolgozott a helyszínen, ahol a cirkuszi világ szinte teljes gárdája felvonult 2016 novemberében. „Eleinte kicsit furcsállták a srácok az ötletemet a cirkusszal, de már megszokhatták tőlem, hogy az ilyen agymenéseimet mindig véghezviszem” – nevetett Pásztor Anna, ahogy visszaemlékezett a cirkuszi show-ra.

 

 

almatlan_insta_square_500x.jpg

 

 

Az Álmatlant a fenti fotóra klikkelve lehet megnézni!

 

Anna és a készítők szerették volna, ha a film némileg túlmutat a saját határain, ezért az interjúk és a koncertfelvételek mellett rögzítettek egy asszociációs tudatfolyamot is, melyhez egy stúdióba vonulva vették fel az énekesnő gondolatait, illetve nyolc teljesen különböző, már-már szürreális helyszínen is forgattak további jeleneteket hozzá.

 

 Porkoláb Norbert rendező egymaga végezte el a vizuális munka javát: a hangkeverés kivételével mindent ő vállalt a rendezéstől, az operatőri feladatokon át a sound designig. A hangmérnöki feladatokat pedig a zenekar gitárosa, Pásztor Sámuel, illetve Katona Balázs végezték.

 

„A Vertigo Média az első tesztvetítés után rábólintott a mozi forgalmazásra. Hogy Magyarországon rockdokut játszanak szeptembertől januárig közel teltházas vetítéseken? Erre mondják azt, hogy csont nélküli hárompontos. Nagyon boldogok voltunk” – mesélte lelkesen a film történetéről Tanca Norbert producer.

 

„A 2019 az ünneplésről szól, 15 éves lett a zenekar, és szeretnénk minél több ajándékot adni a rajongóinknak idén. Szinte minden hónapra készülünk valami meglepetéssel, februárban bemutattuk a Sajnálom klipjét, most online is nézhető lesz az Álmatlan, áprilisban pedig egy nagy koncerttel ugrunk bele az ünneplésbe az Akvárium Klub NagyHalljában. Az év második felére már javában készítjük az új lemezünket, amiről talán játszani is fogunk valamit az Akvában” - mesélt a tervekről Anna.

 

 

AATB2019_700x.jpg

 

 

Az erős tavaszi indítás után a június is egy ünnepélyes eseményt tartogat, hiszen 13-án a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon zenéli el az Anna and the Barbies a Kis-éji Rock and Rollt, a Heureka Pop Orchestrával kiegészülve. De addig még ki tudja, mi minden történhet az Anna and the Barbies próbatermében…

 

 

Akvárium Klub koncert esemény és jegyek:
https://www.facebook.com/events/2218316411740612/

Margitszigeti Szabadtéri koncert esemény és jegyek:
https://www.facebook.com/events/382946202522099/

A Sajnálom videoklipje: https://www.youtube.com/watch?v=MPnueJA8zdk