zenesz_logo.pngA Harmónia Jazzműhely rendezésében február 15-én 20 órától a Czirják Csaba Trió lép fel a Budapest Jazz Clubban.

 

xczirjak-csaba-700x.jpg

 

A gitáros CZIRJÁK CSABA legújabb formációja 2017 elején alakult, melyben Csaba zenésztársai a 20-as generáció magasan képzett zenészei. Műsorukon a jazz tradíció tiszteletének jeleként jazz standardeket is hallhatunk, de főbb irányvonalként a saját zene kerül előtérbe, ami mélyen táplálkozik a bartóki és népzenei hagyományokból, alkalmanként pedig a fúziós hatású jazz-rock elemek is megjelennek.

 

Csaba, miután II. helyezést ért el a Magyar Rádió által szervezett jazz-gitár versenyen, egy ösztöndíj program keretében az amerikai Berklee College of Musicon tanult tovább, melyben közvetlenül megtapasztalhatta a bostoni jazz közösségben alkotó muzsikusok zenéjét. Tanulmányai befejeztével visszatért Magyarországra, ahol Bartók zenéjén keresztül eljutott a teljesen autentikus népzene világáig, melyből elsősorban a magyar, román és a bolgár népzene inspirálta legjobban. Gitárjátéka a sokféle behatás eredményeként abszolút egyedülálló hangzás, nem csak hazai, de európai viszonylatban is, melyet a legmagasabb fokú technikai felkészültség épp úgy jellemez, mint az intimitás.

 

A trió másik két pillére bőgőn BÖGÖTHY ÁDÁM, a dobokon pedig CZIRJÁK TAMÁS. Mindketten nagy keresletnek örvendenek a hazai jazz életben és közösen voltak tagjai a 2017-es Jazz Showcasen egyhangúlag győztesnek nyilvánított Ludányi Tamás kvartettjének.

 

 

 

 

Belépőjegy: 1600 forint

Diákigazolvánnyal rendelkezőknek és nyugdíjasoknak: 1200 forint

Jazztanszakos hallgatóknak (diákigazolvány felmutatásával) ingyenes

 

Időpont: 2019. február 15. – 20 óra
Helyszín: Budapest Jazz Club
Cím: 1136 Budapest, Hollán Ernő u. 7