zenesz_logo.png



Mégis megtörténhet címmel jelent meg a Csintalan György és Csintalan Márk alkotta Bitango legújabb dala, melyhez klip is készült.

BitangĂł 700x.jpg


Fotó: Sámpár Anna

 

A mai szövegcentrikus pop-rock világban egy dal megírásánál fontos szempont, hogy miről és hogyan szóljon az új szerzemény. A Csintalan György és Csintalan Márk alkotta Bitango nem a bevált „szerelmes formulát” választotta. Legújabb szerzeményük témáját egy sajnos egyre gyakoribb probléma, a csonka családokban felnövő gyermekek helyzete, a válás okozta nehézségek ihlették. A popos, hip-hopos alkotórészeken túl igazi rockos gitárok is megszólalnak a dal végén, így egy kimondottan modern hangzást alkotva. Bár a formáció eredetileg csak kéttagú, a stúdióban megszólaló teljes zenekari hangzást élőben sem hagyják el. Technika segítségével, vagy nagyobb koncerteken további zenészekkel kiegészülve szólalnak meg dalaik.

 

A mégis megtörténhet című dalban a testvérpár mellett egy nagyon tehetséges fiatal énekesnő, Dósa Szelina is közreműködik. Szelina, énekével és a klipben alkotott szerepével együtt, még erőteljesebbé teszi a dal mondanivalóját.

 

A dal üzenete tehát komoly, az igazi szeret soha nem múlik el, csak van, hogy ránehezedik a hétköznapok, a kiábrándító valóság súlya. Még szerencse, hogy a videoklip végén mosolyt csal az arcunkra a „megöregedett“ apa, amint mindennapi italát fogyasztja kedvenc kocsmájában.

 

 

 

 

Facebook: https://www.facebook.com/bitangomusic/