zenesz_logo.pngFogyasztáskritikus dalok egy szál gitárba csomagolva. Ez a vezérmondata Babarci Bulcsú 2017 tavaszán megjelent Műanyag élet címet viselő szólólemezének. A Fallal a fejnek című dalhoz most készült el a videoklip, érdemes rá odafigyelni…

 

BB 400x.jpg


Fotó: Gradvolt Endre

 

 

A 12 dal mindegyike aktuális társadalmi, politikai és kulturális kérdéseket feszeget. A lemezről a legfrissebb videó, a Fallal a fejnek, orwelli utalásaiban talán nem is esik távol a valóságtól, ahogyan bizarr szimbolikájával politikai oldalaktól függetlenül reflektál a tömegkommunikáció manipulatív tevékenységére.

 

Babarci Bulcsú nevébe itt-ott belebotlik az ember: az ezredfordulón hallhattunk már róla Takáts Eszter Pavilonjának tagjakét, a Zagastic reggae-banda dalszerző-frontembereként, vagy a 2008-ban alakult akusztikus underground TükeZoo barkácspop-duó gitáros-énekeseként. A duóval meghívott vendégként többször lépett fel közös színpadon a Quimby, a Heaven Street Seven és a Vad Fruttik zenekarokkal.

 

Alkalmanként írt már szöveget a Ladánybene 27-nek, az Ocho Macho-nak; Petruska Andrásnak immár készülő harmadik nagylemezét jegyzi mint állandó társszerző. A gitáros-énekmondónak 2017 tavaszán jelent meg első, globalizációkritikus szólóalbuma. A lemezről a legfrissebb videó Fallal a fejnek címmel napjaink politikai moráljának egész társadalmunkat átitató jelensége kapcsán foglal állást.

 

 

 

 

Szakmai elismerések:


2008Veszprémi Utcazene Fesztivál szakmai zsűri díj

2013Veszprémi Utcazene Fesztivál szakmai zsűri díj (TükeZoo)

2014Kalap Kabát szakmai zsűri díj (TükeZoo)

2015Artisjus Junior díj jelölés (Petruska Metropolita c. LP szövegírójaként)

2018Kolozsvári Nemzetközi Puck Fesztivál (Torzonborz visszatér – legjobb zene)

 

A klip a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre.

 

https://www.facebook.com/babarcibulcsu/