zenesz_logo.pngKözel 30 dal született a Songbook Songwriting Camp-en – lengyel és svéd előadók albumaira is felkerülhetnek a szerzemények.

 

sbsc2018_4_Dinh_Anna_700x.jpg

 

Dinh Anna - Fotó: László Dénes

 

 

Október 24-28. között zajlott a második hazai Nemzetközi Dalszerző Tábor, amelyre hat országból érkeztek előadók, szerzők és producerek. 4 napon át alkottak egy, mindenki számára inspiratív környezetben, ahol közel 30 új dal született. Nem csak dalkezdeményekről, hanem sok esetben komplett dalokról van szó, amelyek akár már holnaptól szólhatnának a hazai és külföldi rádiókban. A résztvevők csapatokban alkottak és minden nap egy vagy akár két új dalt, majdnem 100%-os állapotban mutattak be a több „táborlakónak”.

 

 

sbsc2018_22_Jonas_Vera_700x.jpg

 

Jónás Vera - Fotó:  László Dénes

 

 

A Zeneszöveg.hu célja, hogy ezeket a szerzeményeket hamarosan a közönség is hallhassa, bizonyítva azt, hogy a nemzetközi kapcsolatok építése, külföldi szerzők hazai producerekkel és előadókkal való összekapcsolása a megfelelő formátum a magyar szerzők és a magyar zeneipar exportjára, gyümölcsöző formában, valódi eredmények felmutatásával.

 

 

sbsc2018_28_Torres_Dani_700x.jpg

 

Torres Dani - Fotó: László Dénes

 

 

A Songbook Songwriting Camp résztvevői között voltak többek között: Jónás Vera, Johnny K. Palmer, Torres Dani, Talán Attila, Myra Monoka,, Péterffy Lili, Závodi Marcel, Kozma Kata, az OliverFromEarth tagiai, Trap kapitány és a The Carbonfools énekese, Fóris-Ferenczi Gábor is. A nemzetközi vonalat a rendkívül tehetséges lengyel producer, Mi Nu, egy zseniális humorérzékkel és tehetséggel megáldott cseh szerzőpáros, Jana Infeldová és Jan Vávra, a magyar származású, de Svédországban alkotó George Németh, a litván Vytautas Petrosius, valamint a román Dan Byron és a szerb Qyan gazdagította.

 

 

sbsc2018_27_700x.jpg

 

Fotó: László Dénes

 

 

Azzal, hogy közel harminc dal született a táborban, a szervezők kultúrmissziója elérte célját: tényleges tenni akarással, több tucat hazai és nemzetközi tehetség összekapcsolásával olyan közeg alakult ki, amely beindította a hazai és a nemzetközi zenei élet közötti aktív munkát, annak érdekében, hogy a régóta vágyott magyar zenei export látható eredményekkel érjen célba.

 

http://www.zeneszoveg.hu/

https://songbook.hu/