zenesz_logo.pngFelpörgött világban megtalálni önmagunkat alapvető, ám mégis bonyolult kérdés áll az Elefánt legújabb, Micsoda című dalának és klipjének középpontjában.

 

elefĂĄnt 700x.jpg

 

 

A nyári koncertek között, gondolván az őszi időszakra, a zenekarnak volt alkalma alkotótáborba vonulni. Itt született meg a Micsoda is, amely a legalapvetőbb, ám mégis legbonyolultabb kérdést feszegeti: Ki vagyok én? Vannak élethelyzetek, pillanatok, amikor az ember nem nagyon találja magát a világban, elveszti lába alól a talajt, és nehezen szedegeti össze széthullott darabjait. Ezt a pillanatot és érzést önti dalba az Elefánt, és ezt az érzést igyekeztek a klippel is még inkább alátámasztani.

 

Valamiféle furcsa, önmagunkkal való meghasonulásról szól a dal. A talajnélküliségtől meghasadó tudat őrületét fejtegeti egy önmagunkkal folytatott belső párbeszéd formájában. Ezt az állapotot illusztrálja a zene a szöveggel oda és vissza. Mondanám, ha műértőnek akarnék tűnni. De leginkább fogalmam sincs” – mondja Szendrői Csaba a zenekar frontembere.

 

A klip rendezője a fiatal Hódi Levente, aki a megfeszített tempóban is pörgős és magával ragadó klipet készített a stábjával. "Az ötletet Tóth Fabóval, a klip operatőrével, dolgoztuk ki. Minket a dalszöveg »Ki vagyok én« kérdésének bizonytalansága és zaklatottsága fogott meg, ez adta a történet vázát és végül a vizuális megoldásokat is ez ihlette. A klipet rekord idő alatt hoztuk össze egy nagyszerű stábbal, akiknek ezúton is köszönet kitartó és odaadó munkájukért. Külön köszönjük Bánföldi Szilárdnak nagyszerű alakítást, Zalka Mártonnak a csodálatos set designt és az Umbrella Kreatív Műhelynek, hogy támogatta és otthont adott a projektnek. Reméljük, legalább akkora örömmel és izgatottsággal nézi végig mindenki a klipet, mint amivel mi készítettük."

 


 

 

 

A dalt először az október 19-i A38-as single bemutatón hallhatja a közönség, amelyet rá egy napra, október 20-én megismétel a zenekar, azután pedig a vidéki koncerteken is hallható lesz a Micsoda.

 

Érdemes elmenni a zenekar őszi koncertjeire, hiszen ezt az időszakot követően a fiúk pihenőre mennek, ami alatt új zenéken dolgoznak majd. Így aki nem szeretne hosszú hónapokig Elefánt nélkül maradni, annak itt az idő megváltani a jegyét a hozzá legközelebb eső városban megtartandó koncertre.

 

Elefánt őszi turnédátumok

 

Október 12. – Nagyvárad, Moszkva kávézó

Október 13. – Debrecen, Nagyerdei Víztorony

Október 19. – 20. – Budapest, A38

Október 26. – Miskolc, Helynekem

Október 27. – Pécs, PécsiEst Café

November 9. – Dunaújváros, Galéria

November 16. – Zalaegerszeg Keresztúry VMK

December 15. – Szombathely, Cinema

December 22. – Nyíregyháza, Club Hollywood

 

A zenekar tagjai: Szendrői Csaba (ének), Tóth András (gitár), Kovács Zoltán (billentyű), Horváth Bence Ede (basszusgitár), Németh Szabolcs (dobok)

 

A dal a Launching Gagarin Records & Management gondozásában jelenik meg.

 

Facebook: https://www.facebook.com/elefantofficial/