zenesz_logo.pngAmikor David Duchovny nevét meghalljuk mindenkinek a kétszeres Golden Globe-díjas amerikai színész, az X-akták, Fox Mulder ügynöke, a Kaliforgia Hank Moodyja és számos sorozat, sikerfilm főszereplője jut eszébe.

david-duchovny-webster-hall-700x.jpg

 

 

Ezúttal nem a filmvásznon, és nem a képernyők előtt élvezhetjük játékát, hanem tanúi lehetünk muzikalitásának is. Alternatív rock együttese énekeseként szinte fénysebességgel robbant be a zenei életbe, és hamar elnyerte a kritikusok, közönség elismerését és rajongását.

 

Koncertjei során hatalmas sikereket arat és örömünkre nyilvánosságra hozták a 2019-es koncertturné állomásait, melynek keretében most először Budapesten lép fel a hollywoodi sztár és bandája. A legendás sármőrrel 2019. február 11-én találkozhatunk a MoM Sportban a Danubius Music szervezésében. A nagyközönség számára a jegyértékesítés pénteken szeptember 14-én 09:00 órakor indul online a www.eventim.hu oldalon, valamint a TEX jegyirodáiban.

 

 

 

 

 

 

David Duchovny-ról bővebben:

 

David Duchovny New York-ban született és nevelkedett. A Princeton egyetemre járt, majd a Yale-en szerezte meg mesterdiplomáját angol irodalomból. Már jó úton haladt, hogy megszerezze a PhD fokozatát, amikor elkapta a színészet iránti lázas lelkesedés.

 

Duchovny hamarosan  az egyik legelismertebb, leghíresebb hollywoodi színésszé nőtte ki magát. A Fox Televízió szörnyének sztárja sikert aratott az X-AKTÁK-ban, Davidet a „Kiváló színész”-nek járó Emmy Díjra jelölték a „Sorozatok” kategóriában, majd 1997. januárjában megnyerte a legjobb színésznek járó Golden Globe díjat „Filmsorozatok” kategóriában. Összesen háromszor jelölték Golden Globe díjra, szintén háromszor a „Screen Actors” Guild díjra, és egyszer a TV Kritikusok Legjobb Színésznek járó díjára „Sorozatok” kategóriában.  

 

Később David filmrendezői feladatot is bevállalt a már amúgy is széles tevékenységi köre mellé, amikor megírta, megrendezte és a főszerepét is eljátszotta három X-Akták epizódnak, melyek nagy elismerést és jó kritikákat kaptak. Rendezői tehetségét a Fox listavezető sorozatában a „BONES”-ban („Csontok”) is megcsillogtathatta, valamint a „CALIFORNICATION” („Kaliforgia”) hat epizódjában is. 

 

David Duchovny 2 700x.jpg

 

 

2002-ben Duchovny játszotta el a főszerepet a Miramax Filmstúdió vígjátékában, a FULL FRONTAL („Szemből telibe”) című filmben, Steven Soderbergh rendezésében, Julia Roberts és George Clooney partnereként. David ezután még néhányszor röviden visszatért televíziós szerepekbe. Először jó barátjának, Bonnie Hunt-nak a „LIFE WITH BONNIE” (Élet Bonnie-val) című show-jába, mely szerepéért jelölték Emmy díjra 2003-ban. Majd ezután egy felejthetetlen szerepe volt a „Szex és New York” -ban, ahol a Sarah Jessica Parker által alakított Carrie Bradshaw exszeretőjét játszotta.

 

2005-ben debütált első játékfilmének, a „HOUSE of D” („Így nőttem fel”) rendezésével, melynek forgatókönyvét is ő írta, és amelyben szereplőként is megjelenik. A film, melynek főszerepeit Robin Williams és Anton Yelchin játszotta, élénken jeleníti meg a fiatalság lelkületét, annak minden örömével és szomorúságával. 

 

A másik hosszan futó sorozata, a „CALIFORNINCATION” („Kaliforgia”) hét évig ment a TV csatornákon. Hank Moody egy nagyon fontos karakter volt a filmben, David Duchovny alakításában, mely aztán bekerült a pop lexikonokba. Ezért a szerepéért nyerte el a Legjobb Színésznek járó Golden Globe díjat a Vígjáték kategóriában. 

 

A Farrar Straus and Giroux 2015 februárban adta ki David Duchovny „HOLY COW” (Szent Tehén) című első regényét, mely sokáig vezette a New York Times Best Seller listáját.  Ezt követte a második regénye, „Bucky F…… Dent”, mely szintén a New York Times Best Seller listáját vezette és 2016-ban került kiadásra világszerte.

 

 

David Duchovny_700x.jpg

 

 

 

David 2015-ben fejezte be első stúdiólemezét, melynek a címe „Hell or Highwater”. Második albumát - „Every Third Thought” - 2018 februárban adta ki. David és együttese már turnézott Európában, az Egyesült Államokban, Új-Zélandon és Ausztráliában. David Duchovny 2019-re tervez egy újabb európai turnét. David jelenleg a stúdiójában dolgozik zenekarával a harmadik lemezén. 

 

David Duchovny január 3-án visszatér díjnyertes szerepébe az X-Aktákban, ahol Fox Muldert alakítja ismét. Harmadik könyve, Miss Subways címmel 2018 májusában jelent meg világszerte. Továbbá tervezi, hogy filmre vigye és megrendezze a Bucky F*cking Dent című regényét 2018-ban. David Los Angeles és New York között osztja meg az idejét. Ő az egyetlen színész, aki a Golden Globe „Legjobb Színész Televíziós Sorozatokban” díjat mind vígjáték, mind dráma kategóriában megkapta.

 

 

David Duchovny in Concert!

2019. február 11. hétfő este 8 óra

Budapest, MoM Sport