zenesz_logo.pngAz itthon és Európa-szerte is népszerű szájharmonikás, Pribojszki Mátyás és zenekara, a Jumping Matt and His Combo „Dressed Up” címmel mutatja be legújabb nagylemezét szeptember 20-án a MOM Kulturális Központban.

 

JumpingMatt_kicsi_700x.jpg

 

Az album a Pénzügyőr Zenekar big band-jével készült, akikkel tizenegy saját szerzeményt és egy klasszikus Big Joe Turner darabot rögzítettek nagyzenekari felállásban. A hangzásvilág egyediségét a szájharmonika és a fúvósok közös játéka adja.

 

Pribojszki Mátyás nem csak itthon, hanem Európában is az egyik legismertebb szájharmonikás, aki olyan zenészekkel dolgozott már együtt, mint Tom Jones, Bob Margolin, Charlie Musselwhite, Paul Lamb, Ian Siegal vagy Lee Oskar. Pályafutása során mindig is arra törekedett, hogy hangszerét, a szájharmonikát újrapozícionálja, és a műfaji határokat átlépve lebontsa a hozzá köthető sztereotípiákat. Az elmúlt 15 évben zenekarával Pribojszki Mátyás Band néven koncertezett, valamint öt lemezt is készített. Idén februárban azonban a zenekarvezető úgy döntött, hogy a megszokott tagokkal, de új néven Jumping Matt and His Combo-ként folytatják a munkát. Az új zenekarnév a frontember becenevére, valamint a csapat egyedi zenei stílusára utal.

 

 

 

BigBand_700x.jpg

 

 

A zenekar hosszú évek óta együttműködik a Pénzügyőr Zenekar (Custom Big Band) fúvóskarával. A szeptember 20-án debütáló Dressed Up című nagylemezt 2018 nyarán készítették el közösen. A nagyzenekari hangzásban felvett számokat a Pénzügyőr Zenekar harsonása, Almási Attila hangszerelte. A dalokban központi szerepet kap Pribojszki Mátyás hangszere a szájharmonika, ami a klasszikus hangzása mellett, speciális, elektromos hangzásban is többször megszólal, a big band fúvóskarával együtt abszolút egyedi hangzást eredményezve.

 

Az albumon tizenkét dal található, amelyből tizenegy korábbi, angol nyelvű, saját szerzemény. A zárószám, a Switchin’ In The Kitchen pedig egy Big Joe Turner darab feldolgozása, ami már hosszú évek óta szerepel a zenekar repertoárjában, de nagyzenekari hangzásban most rögzítették először. „A lemez összességében egy rendkívül vidám, pozitív hanganyag. Az úgynevezett West Coast Jump stílust képviseli, amelyben keverednek az autentikus és a kortárs blues elemek, a boogie-woogie, a swing, a rock and roll, mindez finoman megspékelve soul és funky érzésekkel” – árulta el Pribojszki Mátyás.

 

 

 

 

JUMPING MATT & HIS COMBO feat. CUSTOM BIG BAND          

Dressed Up lemezbemutató koncert

2018. szeptember 20. 19:00, MOM Kulturális Központ


További információ, jegyek:  https://momkult.hu/esemeny/dressed-up-jumping-matt-and-his-combo-feat-custom-big-band/

Facebook event: https://www.facebook.com/events/319872805215431/