zenesz_logo.pngLoreena McKennitt eklektikus kelta, pop, világzenei művészetét élvezhetjük 2019. március 29-én este 8 órakor a Papp László Budapest Sportarénában.

 

loreena 700x.jpg

 

 

Loreena európai turnéja során 24 koncertet ad nyolc országban 2019. március 9. és április 7. között. A turné helyszínei: Nagy-Britannia, Hollandia, Németország, Svájc, Lengyelország, Magyarország, Belgium és Franciaország. Angliában a londoni Royal Albert Hall-ban is fellép.

 

A koncerten várható szívből jövő muzsika, béke, nyugalom, lelki csend, emlékutazás, mely pompás mesebeli tájakra kalauzol. Várható a tradicionális kelta zenei világ harmóniában gazdag hangulata, mélyen megélt és átélt dalok, ugyanakkor élvezhetjük a kiegyensúlyozott és egyedülálló előadás minden pillanatát.

 

A művésznő az egész világ zenei kincséből meríti ihletét. Országokat barangol be, irodalmi művekbe mélyül el, különböző kultúrákba ássa bele magát, tradicionális és klasszikus gyökerekből táplálkozik. Egyszerűen tökéletest alkot és ennek az egyszerű tökéletességnek lehetünk tanúi. A turné során Loreena McKennitt-et zenésztársai fogják kísérni, Brian Hughes gitáron, arab lanton (údon), és kelta buzukin, Caroline Lavelle csellón, Hugh Marsh hegedűn, Dudley Philips nagybőgőn és Robert Brian ütős hangszereken.

 

"Egy új album megalkotása csak akkor válik teljessé, amikor azt élőben megosztjuk a közönséggel. Ez olyan, mint amikor leülünk együtt vacsorázni a barátainkkal, ahol a közös együttlét sokkal fontosabb lesz, mint a személyes, egyéni érzések”– vallja Loreena McKennitt. "Azt reméljük, hogy a következő nyáron visszatérünk Európába és a Földközi tengeri térségbe, hogy ott folytassuk a turnénkat.

 

A nagyközönség számára a jegyértékesítés pénteken június 29-én 10 órakor indul online a www.eventim.hu oldalon, valamint Ticket Express jegyirodáiban.

 

 

loreena_2 700x.jpg

 

 

 

 

Loreena McKennitt-ről bővebben

 

Több mint 14 milliós lemezeladással dicsekedhet szerte a világon. Lemezfelvételei arany, platina és többszörös platina státuszt értek el 15 országban, 4 kontinensen. Kétszer jelölték Grammy-díjra és kétszer nyerte el a Juno Díjat, valamint egyszer a Billboard Nemzetközi Elismertségi Díjat.

 

A koncerten McKennitt terjedelmes dalgyűjteményéből fog meríteni és legújabb albumáról is elhangzanak dalok. Loreena a Lost Souls című album jó néhány dalát már régebben írta meg. Míg más dalok az utóbbi időben keletkeztek, és alakultak át különféle projektek és utazások során. Néhány szerzeménye John Keats és W.B. Yeats költeményein alapul, míg más dalok az egyedi közel-keleti hangulatot idézik meg. A Lost Souls című albumon a dalok művészileg rendkívül sokszínű és időszerű gyűjteményt alkotnak.

 

A többszörös díjnyertes kanadai énekesnő-dalszerző és zenész 2006 óta írt eredeti dalait tartalmazó legutóbbi lemezét éppen a múlt hónapban adta ki. Loreena McKennitt Lost Souls című turnéját ősszel kezdi meg Brazíliában, majd további fellépések következnek Argentínában, Chilében és Európában is. Saját maga volt a producere Lost Souls című albumának, melynek dalválogatásában többféle zenei hatás érződik, többek között kelta és közel-keleti motívumokkal átszőtt világzene, mely stílussal már régóta őt azonosítják. A 2018. május 11-én megjelent albumról a kritika egyöntetű elismeréssel nyilatkozott.

 

„A Lost Souls című albumot mélyen áthatja a kelta népi klasszicizmus hangulata, mely kétségtelenül nyugtató hatású, és valódi élményekkel gazdagítja a hallgatóságot” – írta a The Times UK.

 

 

 

 

Loreena McKennitt

Idpőpont: 2019. március 29. péntek este 8 óra

Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna

 

A budapesti koncert szervezője a Danubius Music Produkciós Iroda.