zenesz_logo.pngA Royal Rebels a Hush-t az egyik budapesti koncerten rögzítette, és olyan jól sikerült a felvétel, hogy szöveges videó is készült hozzá, melynek alapját szintén egy budapesti buli lassított képei adják.

 

royal 700.jpg

 

 

Habár sokan temetik a rockzenét, a klasszikus rock ismét a reneszánszát éli, amit mi sem bizonyít jobban, mint az a zenei világ és kép, amit a Royal Rebels képvisel. A zenekar a rockzene egyik, ha nem a legjelentősebb hőskorából merít. Tavaly jelent meg a debütáló nagylemezük, a Halfway Till Morning, mely az 1960-as, 70-es évek hangzását és szellemiségét éppúgy megidézi, mint a harmadik évezred rock ’n’ roll-ját (Rolling Stones-tól a Rival Sons-ig). A lemez idén elnyerte a szakma elismerését is, a 2018-as Fonogram gálán az év hazai klasszikus pop-rock kategória győztesének választották.

 

A srácok az albumhoz 4 videoklipet is készítettek, túl vannak az első országos és egy kisebb európai turnén is, felléptek már többek között a Hooligans és a 30Y vendégeként is.

 

A Royal Rebelst Kőváry Péter alapította, 2016-ban. Pétert a nagyközönség szélesebb körben a NEO gitáros/énekeseként illetve dj/producerként ismerhette meg a 2000-es években, emellett a STONED nevű Rolling Stones tribute banda “Mick Jagger-i posztját” töltötte be évekig. 2015-ben – 12 év után - Peti kiszállt a NEO-ból, és új zenekart alapított, Peter Kovary & The Royal Rebels néven, mellyel visszatért gyökereihez, a klasszikus rockhoz, és közben, 2017 júniusában a STONED kötelékeibe is visszatért.

 

 

 

14_700x.jpg

 

 

A zenekar koncertjein a saját szerzemények között egy-egy halhatatlan sláger feldolgozásával is fejet hajt a régi elődök előtt (Stones, Tom Petty, stb.). A Rebels bulik egyik nagy kedvence az immár több mint 50 éves Hush című nóta, melyet legtöbben a Deep Purple első lemezéről ismernek, és azóta sokan feldolgozták, a legsikerültebb talán a 90-es évek végén a Kula Shaker féle verzió. A dal azonban nem Deep Purple szerzemény, hanem egy bizonyos Joe South nevű szerző műve, és Billy Joe Royal rögzítette először kislemezen 1967-ben. A Deep Purple egy évvel később vette fel a debütáló Shades Of Deep Purple című korongra, illetve ez a dal lett a banda az első kislemez sikere.

 

 

 

 

 

A Royal Rebels a Hush-t az egyik budapesti koncerten rögzítette, és olyan jól sikerült a felvétel, hogy szöveges videó is készült hozzá, melynek alapját szintén egy budapesti buli lassított képei adják, a videót Szili László készítette, aki az előző Rebels klipet is rendezte.

 

A srácok időközben megkezdték a második albumuk dalainak megírását, és a demók rögzítését, így az év végén a lemez felvételei is megkezdődhetnek. A második Rebels lemez várhatóan 2019. első felében jelenik meg.

 

 

Social media/web:   

 

https://www.facebook.com/PeterKovaryTheRoyalRebels/

https://www.peterkovary.com

https://www.instagram.com/peterkovaryroyalrebels/

https://twitter.com/PeterKovary

https://www.youtube.com/channel/UCZJWs2evjOI4zHctPc9bQfA

 

 

Videók:

 

RUN FOR COVER https://youtu.be/cr4r9blObwI

MORE THAN I DESERVE https://youtu.be/JxhXXEQ2ZlA

IT’S A RIOT https://youtu.be/KBRZ27dSfgQ

IT’S A RIOT (A DAL 2017)
 https://youtu.be/oYs1VVMf_Ss

FOREVER AND A DAY https://youtu.be/CjSsCOYIgjo

A38 riport https://youtu.be/ODFwwbn2aFo