zenesz_logo.png



Horányi Juli, YOULÏ, akit a nagyközönség 2014-ben ismert meg egy tehetségkutatóban saját szerzeményéért első díjat kapott egy amerikai zenei szövetségtől.

 

HJ 700x.jpg

 

 

Juli három évvel ezelőtt Bubnó Lőrinc zenésztársával, megalapította saját együttesét, miután kivált a Mius nevű formációból. Az együttest YOULÏ névre keresztelték, és 2017 őszén a Hangfoglaló Program támogatásával elkészítették első lemezüket. A lemezen szerepel az a dal is, a 'Better Than Me', amit egy amerikai zenei szövetség, az AKADEMIA - mely új tehetségek felkutatásával foglalkozik - 2018 április hónapjának legjobb popdalává választott. A dalt Juli szerzőtársával, Lőrinccel alkotta meg.

 

https://www.theakademia.com/music/X8drGst5qKYVgf6epvGN.html

 

 

 

 

"Nagyon nagy megtiszteltetés számunkra, hogy felfigyelt ránk egy olyan amerikai bázisú szövetség, mely több százezer zenésszel foglalkozik, nem csak az USA-ban, hanem szerte a világon” – jegyzi meg Juli.

 

A szövetség célja, hogy figyelmet kapjanak az új tehetségek, akik szeretnék megismertetni magukat a piacon. Minden hónapban kiválasztanak több ezer dal közül egyet, melyet díjaznak, és ezzel együtt eljuttatnak rádiókba és a kinti médiafelületekre. „Bízunk benne, hogy ezzel az elismeréssel itthon is nagyobb figyelmet kaphat majd a zenénk" - mondta az énekesnő.

 

A szerzőpáros legutóbbi, szintén jól sikerült szerzeménye az Arany 200 emlékév keretén belül jelent meg az Aranylemezen a Gold Record gondozásában. Az albumon ők „Ágnes asszony” balladáját dolgozták fel, amihez videoklip is készült, színészek közreműködésével.

 

 

Horányi-Juli-és-Bubnó-Lőrinc-Fotó-Noel-Dömök-Szilveszter-450x.jpg

 

 

Fotó: Noel Dömök Szilveszter

 

 

Juli és Lőrinc jelenleg is új dalokon dolgozik, melyek várhatóan 2018 nyár végén jelennek majd meg egy kislemez formájában. "Nagyon szeretünk együtt dolgozni Lőrinccel, talán ez azért is van, mert gyerekkorunk óta ismerjük egymást és nagyon hasonló a zenei ízlésünk. Ha mutatok Lőrincnek egy zongorás demófelvételt, biztos, hogy ő úgy fogja dallá varázsolni, hogy az a legjobban hangsúlyozza a szöveg mondanivalóját. Ez a 'Better Than Me' esetében is így volt. Jól kiegészíti egymást az én lágy dallamvezetésem és Lőrinc "szegecselő" elektronikus hangszerelése, ettől lesz egyedi hangzású a végeredmény" – foglalja össze Horányi Juli.

 

 

 

 

 

Horányi Julival készült korábbi interjúnkat ITT olvashatod!

 

https://www.facebook.com/youlimusic/

www.goldrecord.hu