zenesz_logo.png



A Vazul Vére akusztikus felállás egy éve létezik. Első fellépésünk a Szombathelyi Savaria fesztiválon volt tavaly. A produkció a nagyszínpadi Vazul Vére történelmi rockopera kistestvére.

 

DSC02290_700x.jpg

 

 

A nagyszínpadi mű pedig a rock trilógia első része. A Vazul Vére rockopera ősbemutatója 2014 júniusában volt, melyről szakmai és egyéb orgánumokban elismerő hangvételű írások jelentek meg. Azóta több budapesti és vidéki előadást tartottunk. A rockoperához elkészült egy történelmi kalandregény is. Zajos sikert hozott a 2015. áprilisi lemezbemutató koncert, amely a Csepeli Színházban valósult meg.

 

A trilógia első része I. István halála körül játszódik a német báb, Orseolo Péter második országlásának idejében. A Vazul fiak visszatérnek, ébrednek az Ősvallásban még hívők. Kezdetét veszi a Vata-féle pogánylázadás. A darab az összefogás fontosságáról, a világban betöltött szerepünkről szól. Nagyméretű vetített háttér, 10 énekes, táncosok, dobosok, harcművészek teszik teljessé az utazást a magyar történelem egyik elfeledett eseményébe, ízig-vérig rockoperai elemekkel.

 

 

 

IMG_2599_600x.jpg

 

 

A mű sikeres annak ellenére, hogy semmilyen támogatást nem kap. Minden előadás végén a nézők 10-12 perces álló vastapssal ünneplik a darabot és a szereplőket. Mivel a nagy produkció méreténél és létszámánál fogva nehezebben egyeztethető és szállítható, kitaláltuk, hogy a rock trilógia balladáiból, szertartás dalaiból összerakunk egy akusztikus változatot, amelyben a hangszerek kézben vannak: táltos dob, pikula, gitár, ütős hangszerek és elképesztő énekesek, mint Dudás Ivett, Molnár Péter „Stula”, Király Tibor, Schrott Péter. A koncertet pazar látványvetítés kíséri.

 

Ajánljuk a koncertet a rock zenét kedvelőknek, a magyar történelmet ismerőknek, a spirituálisan gondolkodóknak, a látványszínházat kedvelőknek, a tudatos életmódot követőknek, valamint 12 év fölött bármely korosztály számára.

 

 

 

 

 

Időpont: 2018. április 20 – 20:30

Helyszín: Polgári Mulató – Living Room
Cím: 1053 Budapest, Kossuth Lajos u. 17.
Belépő: 1500 forint