zenesz_logo.png



Imádom a főztödet, mama – óda az örök gyermekkor örök fénypontjához, a mama főztjéhez.

 

 

 

Minden édesanya szíve táncra perdül a Mazamata X legújabb dalától. A világcsavargó rosszfiú, Árkosi Szabolcs (akit korábban az Anselmo Crew zenekar dalszerző-frontembereként ismerhettünk) és vagány szerzőtársa, a jelenleg Spanyolországban élő Kóródi Gyöngyvér ugyanis igazán egyedi módon, a tőlük megszokott humorral átszőve énekelnek ódát az örök gyermekkor örök fénypontjához, a paradicsom kapujához, a mama főztjéhez.

 

A "Riding My Bike" és a "Szarul fizetsz, szarul dolgozom" c. dalok után az "Imádom a főztödet, mama" a Mazamata X harmadik single-je, amelyhez videoklip is készült. A csavargó életmódjukkal járó világzenei stílusok, és nyelvek közti kavalkád lenyomataként – az előző ska, cumbia számok után – most egy spanyol-magyar, klasszikus pop, majd disco-funkba torkolló dal alatt kalandozhatunk éhségtől kopogó szemekkel Andalúzia és Pest megye utcáin, majd néhány mama konyha szentélyében.

 

A klip a két főszereplőre jellemző kalandossággal készült! “Két éve biciklis-sátras vagy hátizsákos gyalogos utazó utcazenész életet élek, főleg Andalúziában tekergek, flamencót tanulok ... Tavaly tavasszal kijött hozzám Szabi Jerezbe, pont a flamenco fesztivál ideje alatt, aztán a nagy dajdajozások közti szünetben sikerült a jeleneteimet felvenni a videóhoz” –meséli Gyöngyi, aki jelenleg Granada és Jaen közt egy ökoanarchista közösségben zenél, és hamarosan biciklivel indul tovább Marokkóba.

 

Ha azt gondolnánk, hogy Árkosi Szabolcs nyugodt hétköznapokat él jelenleg Budapesten, tévedünk: monoklija a videoklipben igazi, a forgatást megelőző héten keveredett ökölharcba, ahol állítólag a mamája főztjét kritizálták...

 

További videók:
Riding my Bike
Szarul fizetsz, szarul dolgozom

Mazamata X Facebook: https://www.facebook.com/MazamataX/