zenesz_logo.pngA latin zene szerelmesei március 3-án az Instantban hallhatják harmadik alkalommal Budapesten a Los Orangutanes zenekart.

 

los orangutanes_2 700.jpg

 

 

A cumbia megkezdte hódítását, a táncos kedvű közönség pedig már alig várja, hogy a Besh o droM-ból, Anselmo Crewból, Irie Maffiából, Zubolyból, Ladánybene 27-ből, Manakyból ismert tíz tagú all stars zenekar húzza a talp alá valót!


A Los Orangutanes koncert előtt DJ Szabi és Szarvas Dávid melegíti be a közönséget az Afrodisiac rendezvényekről már ismerős  latin, afrobeat, hip hop settel!

Ivan Tabeira, a zenekar egyik énekese Uruguayban született, és gyermekkora óta Budapesten él. A cumbia élete egyik szerelme.

 

"Uruguayban kezdtem zenét hallgatni: Murgát, Tangót, Candombét, és gitáros folklór zenét. Tizenegy évesen Uruguayból Magyarországra költöztünk, és tini éveimben Edda, P-Mobil, Dinamit, Karthago, Omega, meg más 80-as évekbeli magyar rockzenekarok szóltak lemezről, no meg külföldi metál zenekarok, mint Judas Priest, Iron Maiden, Saxon, Kiss stb. Majd a blues irányába terelődtem, és főleg Hobo Blues Bandet hallgattam azért, mert lenyűgözött Tátrai Tibor gitárjátéka. Ekkor már elektromos gitároztam én is, és főleg bluest játszottam, és talán ekkoriban a legnagyobb hatással gitárjátékomra, Angus Young, az AC/DC gitárosának a játéka volt.

 

 

 

 

Egyszer csak, bekerültem az alternatív színházi berkekbe, és mint kultúrantropológus, első terepmunkámat a Mozgó Ház színházi társulatban folytattam, amelynek tagja lettem mikor a Beckett Dalok című darabot vittük színre. Ez a tapasztalat teljesen felrúgta a zenéről alkotott addigi felfogásomat és elképzeléseimet, főleg akkor, amikor ihletet próbáltunk meríteni egy olyan filmből, ami felnyitotta a szememet a hangok irányába. Ez a Step Across the Border c. film volt. Ezután a film után, új dimenziók nyíltak meg a zenehallgatás, vagy annak felfogása irányában. Kötelezővé tenném, nem csak zenei iskolákban! A kedvenc zenekarom magyar, Drums a neve, és nagyon, nagyon állat! Igazándiból latin zenét, akkor kezdtem újra hallgatni, mikor kiköltöztem 10 évre Barcelonába, és ott, ahol rengeteg a latin-amerikai országokból érkezett ember ott, elkezdtem cumbiát is hallgatni, cumbia koncertekre járni, cumbiát táncolni" - mesél Ivan a cumbiához vezető zenei utazásról.


A Los Orangutanes koncert március 3-án, szombaton 21.00 órakor kezdődik, 20.00 kapunyitás, 20.30 warm up DJ Szabival és Szarvas Dáviddal.

FB event: https://www.facebook.com/events/1031977236944700/