zenesz_logo.pngMagyar zenekarok, előadók is fellépnek a 2018-as Frankfurti Musikmesse keretében megrendezésre kerülő showcase fesztiválon.

 

CEE 700x.jpg

 

 

Először a zenei szektor legnagyobb európai kiállításának történetében, 2018-ban a Musikmesse keretében showcase fesztiválra is sor kerül Frankfurtban. Innovatív művészek lépnek fel a zenei- és szórakoztatóipar legkülönbözőbb területeiről a Musikmesse Festival társrendezvényeként megrendezésre kerülő bemutatókon. A showcase-ek programba illesztésével a Musikmesse szélesíteni kívánja tematikai kínálatát, és szeretné összehozni a zenei és egyéb kreatív szegmensek előadóit, valamint a hangszergyártók kulcsszereplőit.    

 

Azt már tudni lehet, hogy a közép- és kelet-európai országok – Oroszország, Lengyelország, Csehország, Magyarország és Észtország – zenei exportirodáit tömörítő CEEntral Party, az írországi youbloomDublin és a luxemburgi Music:LX, vagyis három partner megerősítette részvételi szándékát a showcase fesztiválon.

 

Jeges Zsolt, a CEEntral Party kezdeményezés projektmenedzsere szerint: „Amikor új tehetségek exportjáról esik szó, a mi régiónk még viszonylag ismeretlen szereplő, de a streaming növekvő népszerűségének köszönhetően a felvett zenéink egyre nagyobb mennyiségben jutnak el Európa zenei piacaira, és ennek eredményeképp Közép-Kelet-Európa zenéje az elkövetkező években fontos tényező lesz Európában. Vagyis mindenképpen fontos komolyan vennünk egy ilyen lehetőséget, és ott kell lennünk egy olyan nagy zenei eseményen, mint a Frankfurti Musikmesse.”

 

A nemzetközi showcase keretein belül fellépő művészekről és a programokról hamarosan részletes információkat teszünk közzé.

 

További információk a Musikmesse-ről: www.musikmesse.com 

További információk a nemzetközi showcase partnerekről:

 

Music:LX (Luxemburg): http://musiclx.lu/about

youbloomDublin (Írország): http://www.youbloom.com/youbloomdublin-2018/ 

CEEntral Party közös showcase produkció, amit az alábbi résztvevők hoztak létre:

 

· Czech Music Office: http://www.czechmusicoffice.com/en/

· Music Development Russia: http://musicdr.ru/

· HOTS – Hungarian Upcoming Tunes: https://hotsmusic.hu/

· Music Estonia: https://musicestonia.eu/