zenesz_logo.pngFebruár 9-én a Harmónia Jazzműhely szervezésében a Borbély Mihály Balkán Jazz Project koncertezik a Budapest Jazz Clubban.

 

xborbely-mihaly-balkan-jazz-project.jpg,qsize=img.pagespeed.ic.b8R8cWbNXE.jpg

 

 

A jazz és a kortárs zene területén egyaránt otthonosan mozgó szaxofonos BORBÉLY MIHÁLY, maga is nagyszerű zenekarvezető, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára, kinek improvizatív muzsikáját a jazz különböző irányzatainak, valamint a Kárpát-medence és a Balkán népzenei örökségének ötvözése jellemzi, érdekes dallamfordulatokkal.

 

A Balkán Jazz Project Borbély Mihály formációja, amely a Quartet B és a Vujicsics együttes közös koncertjei során alakult ki a nép- és világzene, a jazz és a kortárs zene területén egyaránt otthonosan mozgó szaxofonos vezetésével, hasonló szellemű és gondolkodású muzsikusok csatlakozásával. A két zenekart a sokoldalú fúvós személye köti össze, s eddigi nagysikerű koncertjeik bizonyították, hogy a Kárpát-medence, a Balkán és a jazz energiái könnyen gyűjthetők egy fókuszba.

 

A BJP 6-10 fővel működő zenei társulás, gerincét a Quartet B alkotja, melyhez vendégszólistaként a balkán muzsika avatott tolmácsolói csatlakoznak koncertjeiken, így a népzene, jazz és világzene rajongói különleges élményre számíthatnak: erőteljes ritmusok, finoman áttetsző, lírai melódiák és fergeteges táncdallamok egyaránt megszólalnak. A következő muzsikusok vesznek részt ebben a módfelett izgalmas zenei kalandban:

 

Borbély Mihály – szaxofon, klarinét, tárogató, furulyák; György Mihály – gitár, buzuki; Agatics Krunoszláv – harmonika; Lukács Miklós – cimbalom; Horváth Balázs bőgő; G. Szabó Hunor ütőhangszerek, dob.

 


 

 

 

Belépőjegy: 1600 forint

Diákigazolvánnyal rendelkezőknek és nyugdíjasoknak: 1200 forint

Jazztanszakos hallgatóknak (diákigazolvány felmutatásával) ingyenes

 

Időpont: 2018. február 9. – 20 óra

Helyszín: Budapest Jazz Club
Cím: 1136 Budapest, Hollán Ernő u. 7