zenesz_logo.pngA Zeneszöveg.hu beszélgetések sorozatban a legkülönfélébb stílusokból érkező szerzőket ismerhetünk meg, sajátos, egyedi nézőpontból.

 

A Zeneszöveg.hu munkatársai több mint egy éve dolgoznak a sorozaton, amely már a 24. résznél tart, s bíznak benne, hogy a jövőben még több tartalmas, izgalmas, ugyanakkor egy picit az átlagtól eltérő beszélgetést mutathatnak be a közönségnek, magyar zenészekkel, dalszerzőkkel és szövegírókkal. 

 

Dóka Attila gyerekkora óta írja saját dalait, hangoskönyvekhez ír zenét és 2013-tól már verseket is megzenésít. A versmegzenésítéseket többnyire a József Attila Színház irodalmi színpadán mutatta be a nagyközönségnek, majd 2015-ben egy lemezre is felkerültek. Emellett azonban a saját szerzemények is folyamatosan készültek: olyannyira, hogy az elmúlt három évben a szerző csaknem száz új dalt írt. Logikus lépés volt ezért, hogy a gitáros-énekes életre hívjon egy zenekart, amely a Dóka Attila Akusztik (DAA) nevet kapta. Ebben testvére, Dóka Péter ezúttal cajonon játszik, míg Kovács Sára Dizna fuvolázik és énekel. Dóka Attila az első DAA lemezt 2018 tavaszára tervezi.

 

A zeneszöveg.hu riportere a dalírás folyamatáról kérdezte a szerzőt, illetve arról, miből merít ihletet. A DAA legfrissebb klipjét itt láthatjátok:

 

 

 

Dóka Attila dalszövegek a Zeneszöveg.hu oldalán ide kattintva érhetőek el.

 

Hamarosan érkezik a Zeneszöveg.hu beszélgetések folytatása is, melynek gyorsabb eléréséhez ITT tudtok feliratkozni a Zeneszöveg.hu YouTube csatornájára.