zenesz_logo.pngDecember 15-én, pénteken a Karosi Júlia Quartet, december 16-án, szombaton a Vörös Niki Quartet koncertezik a Budapest Jazz Clubban.

karosi quartet.jpg

 

Fotó: Raffay Zsófia

 

 

Karosi Juli 2010-ben a Zeneakadémia által indított tehetséggondozó pályázat öt kiemelt hallgatója közé választották. Díjakat és elismeréseket szerzett nemzetközi versenyeken Lengyelországban és Franciaországban, a következő évben pedig a Magyar Jazz Szövetség második helyezéssel jutalmazta Sketches című saját szerzeményét.

 

Saját zenekarát, a Karosi Júlia Quartetet 2010 óta vezeti. 2014 áprilisában a rangos Jazzahead! fesztiválon, Brémában képviselték hazánkat. Számos jelentős fellépést tudhatnak maguk mögött itthon és külföldön egyaránt.

 

Első lemezét és mellé egy négyszámos kislemezt a japán Whereabouts Records adta ki 2012-ben. Második lemeze 2014-ben jelent meg a New York-i Dot Time Records gondozásában. A Hidden Roots című lemezt telt házas koncerten mutatták be 2014 márciusában a Budapesti Tavaszi Fesztiválon. A zenekar elsősorban az énekesnő saját szerzeményeit játssza. A zene dinamikus, magán viseli a magyar és közép-európai zene ritmikai sokszínűségét.

 

A Karosi Júlia Quartet tagjai: Karosi Júlia – ének, Tálas Áron - zongora, Bögöthy Ádám - bőgő, Varga Bendegúz – dob.

 

 

 

Karosi Júlia Quartet koncert

Időpont: 2017. december 15. - 20 óra
Helyszín: Budapest Jazz Club
Cím: 1136 Budapest, Hollán Ernő u. 7.


Web: http://www.juliakarosi.com/hu

 

 

 

 

kep_hun_img_650x.jpg

 

 

Vörös Niki nem egyike a számos jazz tanszakon végzett, jazz klubokban fellépő, de – talán érhető anyagi okokból – könnyedebb műfajokban utazó énekeseknek. Ő virtigli jazz énekesnő, aki bármilyen jó anyagból képes minőségi jazzt alkotni. Enyhén füstös hangja beleillik a hagyományba, ötletesen, de mértéktartóan rögtönöz, érzéssel énekel, és nagyszerű összhangban működik zenészeivel. Bemutatkozó albuma szenzációsan jól sikeredett. Eredetiségéhez kétség nem fér.

 

Ami viszont figyelemre méltó, hogy három évvel ezelőtti – lemezbemutatóval egybekötött – debütálása a BJC-ben telt házat vonzott és tomboló sikert aratott. Niki a legendás londoni 606 klubban, angol kísérettel is elvarázsolta a közönséget.

 

A kvartett másik három tagja is egészen kiváló zenész és roppant igényes, feszes, de ugyanakkor emészthető muzsikát produkál. Zongorán Vörös László, bőgőn Csuhaj-Barna Tibor és dobon a kiváló Jeszenszky György kíséri az énekesnőt.

 

 

Vörös Niki Quartet koncert

Időpont: 2017. december 16. - 20 óra
Helyszín: Budapest Jazz Club
Cím: 1136 Budapest, Hollán Ernő u. 7.

 

Facebook: https://www.facebook.com/VorosNikiQuartet/

 

 

A belépő mindekét koncertre 1400 Ft, diákigazolvánnyal rendelkezőknek és nyugdíjasoknak 1000 forint, jazztanszakos hallgatóknak (diákigazolvány felmutatásával) pedig ingyenes. Mindkét koncert 20 órakor kezdődik.