zenesz_logo.png



„A Vicodin egy ópiumtartalmú fájdalomcsillapító gyógyszer, amely ideiglenesen blokkolja az agy fájdalomidegeit. Rendszeres használata függőséghez vezethet.”

 

vicodin 700x.jpg

 

 

A zenekar nem véletlenül erről a szerről vette a nevét, hatásuk a hallgatókra igen hasonló. Az egyenes, őszinte gitárzenét játszó, ütőképes színpadi rock-produkció zsigeri érzéseket szabadít fel.

 

Számaik főleg a (pár) kapcsolatok visszásságairól és különleges élethelyzetekről szólnak, melyek mindenki számára ismerősek, könnyen átélhetők.

 

A Vicodin zenekar a gitáros-dalszerző Nagy Dénes (Deák Bill Blues Band) és az énekes-szövegíró Török Viktor (Marcello's Mystical Mind) közös projektjéből alakult, akik már korábban, a Kőbányai Zenei Stúdió tanulóiként is zenéltek együtt. Emiatt zenéjük elsősorban súlyos gitárriffekre és dallamos énektémákra épülő rock, de számos más hatás is tetten érhető benne (blues, stoner rock, doom stb.) a tagok szerteágazó zenei múltjából adódóan. A felállás Tóth Zsombor (Peter Kőváry & Royal Rebels) és Miricz Attila (Hot Beaver) belépésével vált véglegessé.

 

A zenekar mostanra teljes albumnyi saját szerzeménnyel rendelkezik, élő műsoruk nagyobb részét is ezek alkotják. It's Time című első kislemezük itt hallgatható meg:

 

 

 

Bemutatkozó koncertjük a Showbarlangban volt a görög Hidden in the Basement társaságában, az EP-bemutató koncert pedig november 9-én lesz a Robotban, ahol a Dungaree csatlakozik hozzájuk.

 

Tagok:

Nagy Dénes: gitár
Tóth Zsombor: basszus
Miricz Attila: dob
Török Viktor: ének

 

Facebook: https://www.facebook.com/vicodinmusic/