zenesz_logo.png



Az együttes közel 15 éves fennállása alatt 5 nagylemezt jelentetett meg, a legutóbbit 2011-ben. Néhány év szünet után azonban teljesen új hangzással és friss dalokkal jelentkeznek.

 

concept-street-small_out_moviestar_700x.jpg

 

 

Ezúttal, az eddigiektől eltérően, a dalok egyenként kerülnek a nagyközönség elé, a zenekar közösségi média oldalain keresztül. A dalokat nem egy nosztalgikus álomvilág, hanem nagyon is valós események, Vikit személyesen is érintő aktuális kérdések inspirálták. Minden egyes dal egy olyan életérzést, vagy történetet mesél el, amely mindenkit érint, vagy érinthet.

 

 A bemutatott dalok sorában az első az "Észre se vetted" című dal, melynek zenéjét Novai Gábor, szövegét pedig Novai Gábor és Marót Viki jegyzik. A dal a zenekarra jellemző pozitív látásmód, és friss, lendületes zenei világ segítségével mesél egyoldalú emberi kapcsolatokról, ráeszmélésről, talpra állásról, és életigenlésről. Vigyázat! Nyomokban “AHA-élményt” tartalmazhat.

 

 

 

 

Marót Viki és a Novakultúr Zenekar rövid története


„A múlt gyöngyszemeiből válogasd ki a neked tetsző elemeket, és sok ötlettel, friss lendülettel keverj belőle valami újat.”


 

Ezzel a jelszóval indult útnak a zenekar 2003-ban.

 

Az együttes vezetője Novai Gábor (Nova) a Generál, a Dolly Roll és a Hungária együttes dalszerzője, alapító tagja. Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar műsora  Nova ebből a korszakból  írt legjobb szerzeményeiből származik, biztos, hogy mindenkinek ismerősen csengenek ezek a nóták: Casino Twist, Meghalok hogyha rám  nézel, vagy a Tranzisztor kor hajnalán, Isztambul,  Csöngess be hozzám jó barát. Ezek a dalok új ritmussal új hangszereléssel szólalnak meg, és ezt erősíti Marót Viki sajátos és hiteles korszakra jellemző ének stílusa, és a kultúrvokál koreográfiája. Hosszas várakozás után, 2017-ben végre vadonatúj dalokkal jelennek meg a koncertszínpadokon. Az új dalok Marót Viki stílusában íródtak, a szövegek tematikája pedig a harmincas korosztály sokakat érintő kérdéseit boncolgatja.

 

Facebook: https://www.facebook.com/marotvikiesanovakulturzenekar/