zenesz_logo.pngA jazzy műfaj szerelmeseit igazi csemegékkel várja az Erzsébetligeti Színház .

 

flyer 450x.jpg

 

 

Friss koncepcióval, változatos zenei kínálattal várja a jazzy műfaj szerelmeseit Corvin Művelődési Ház-Erzsébetligeti Színház jazz sorozata, a Jazzliget. A szervezők kellemes, vidám, gyertyafényes hangulatot, emlékezetes zenei ínyencségekkel várják a közönséget.

 

 “Éppúgy törekszünk az ismertség küszöbén álló fiatal tehetségek bemutatására, mint a műfaj legismertebb hazai művészeinek meghívására, különleges zenei együttműködések bemutatására. A Jazzliget hagyományaihoz híven igényes, kellemes szórakozást ígérünk az érdeklődőknek” – mesél a tervekről Szeli Dóra, a sorozat szervezője.

 

 

 

 

Az október 20-án induló Jazzliget első meghívott vendége a Patché lesz, Pákai Petra (ének) és Cséry Zoltán (billentyűs hangszerek) személyében. 2016 decemberében jelent meg első nagylemezük Szívhang címmel. A zenekar a neo-soul-pop-jazzy vonalon mozog, saját dalaik spirituális szövegvilágot képviselnek. Eddig 7 videoklipjük jelent meg, legsikeresebb daluk a "Let It Go" bekerült egy világversenyen az első 21 dal közé.

 

 

tĂłth 700.jpg

 

 

November 17-én a Tóth Evelin Trió koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők. Evelin zenekarát a hazai jazz szcéna krémje alkotja – Frankie Látó hegedül, basszusgitározik és billentyűzik, Mogyoró Kornél pedig ütőhangszereken játszik.

 

Tóth Evelin zenekara főként saját szerzeményeket játszik, de forrásként előszeretettel nyúlnak főként magyar, illetve a világ különböző részeiről származó népdalokhoz is. Előadásukban hol a fado és a magyar népzene melankóliája, hol a flamenco vagy a szefárd népzene forró szenvedélyessége kerül előtérbe, de az egyértelműen tetten érhető stílusjegyek - jazz, világzene, pop, elektro- ellenére az együttes mégis egy megújított zenei nyelvet beszél, így feldolgozásaikban is izgalmas és összetéveszthetetlen hangzást hoznak létre.

 

Mogyoró Kornél Magyarország élvonalbéli ütőhangszerese – nemrégiben hívták meg a Heavy Weather nemzetközi szupergupba, amelyet Joe Zawinul egykori promotere hívott életre. A Franciaországban tanult és Didier Lockwoodnál inaskodott Frankie Látó crossover és world music formációkban is otthon van, de a Django-féle szving a zenei hazája. Mindkét ágról zenészdinasztiából származik, édesapja a Szegedi Szimfonikusok tagja, édesanyja is muzsikus. Balogh Kálmán együttesének és az Eastwingnek is tagja.

 

 

berki-tamas-original-700x.jpg

 

 

Január 19-én a Berki Tamás Trió érkezik az Erzsébetligeti Színházba – Berki Tamás ének, ifj. Tóth István gitár, Horváth Plutó József basszusgitár.

 

Erzsébetligeti Színház

https://kulturliget.hu/