zenesz_logo.pngHazájukban már sztároknak számítanak, bemutatkozó nagylemezük tavaszi megjelenése óta bejárták Európa legmenőbb klubjait, de turnéztak már Amerikában és Kínában is. A koppenhágai First Hate október 9-én érkezik a budapesti Dürer Kertbe.

fh700.jpg

 

 

Három éve a Trentemøller előzenekara mutatkozott be Budapesten, most önálló bulival tér vissza hozzánk a First Hate, amely a híres dán producer mellett olyan nevekkel is turnézott már, mint a Communions, az Iceage vagy a Lust for Youth.

 

A két fiatal srác alkotta formáció egyre több országban népszerű, Dánián kívül is sorra töltik meg a klubokat. 2014-ben alakultak, már első két kislemezük is nemzetközi sikereket hozott nekik. Könnyed, mégis érzelmes szintipopjukban megtalálható a euro trance és némi Depeche Mode-hatás is, mindez Rick Astley-szerű énekhanggal tálalva.

 

Májusban megjelent bemutatkozó nagylemezük kiváló fogadtatást kapott a közönségtől és a kritikusoktól is. A Prayer for the Unemployed dalain egyértelműen hallatszik, hogy fiatal, naiv srácok írták, kiemelt témáik az útkeresés és a szerelem; ezeket viszont olyan zenei nyelven fogalmazzák meg, hogy nem is kívánunk tőlük többet.

 

„A popzene generációkat határoz meg. Ahogy álmokként találnak rám a dallamok, úgy próbálok álmokat belerakni a zenénkbe. Egy jobb világ álmait” – határozza meg a First Hate filozófiáját Joakim Nørgaard énekes. Nyugat-Európa legmenőbb klubjai után a budapesti közönség is megtapasztalhatja, milyen álmokat hoz a First Hate október 9-én, a Dürer Kertben.

 

 

 

 

Időpont: 2017. október 9.

Helyszín: Dürer Kert, kisterem

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/1936654819993305/

 

Holiday
https://www.youtube.com/watch?v=jJ33H2LFBvw 

 

Girls in the Club
https://www.youtube.com/watch?v=vPHUdQcoJ-4