zenesz_logo.pngJazzrael feat. Malek Andrea, Szőke Nikoletta és Gerendás Péter – Uránia Nemzeti Filmszínház, Díszterem, 2017. október 9-én 20.00 órakor

 

jb 700.jpg

 

 

A zongorista-zeneszerző Jáger Bandit sokan a latin jazz egyik leghitelesebb magyar tolmácsolójaként ismerik. Bő tíz éve hívta életre Jazzrael nevű formációját, mely nem a kubai vagy brazil ritmusok bűvöletében muzsikál: a szefárd dallamokat, közel-keleti, izraeli dalokat a jazz harmóniáival ötvözi. Közismert énekeket értelmeznek újra, céljuk a tradicionális zenei folklór egyedi interpretálása. Az együttest országosan elismert jazz-zenészek alkotják.

 

A Híres zsidó dallamok a világ körül című jubileumi koncertsorozat egyszerű, mégis szokatlan koncepcióra épül: egy estén át a zsidó zenekultúra legkülönbözőbb személyiségei előtt tisztelegnek – George Gershwintől Michel Legrand-ig és Karády Katalinig, Pat Methenytől G. Dénes Györgyig.

 

 

IMG_1551_450x.jpg

 

 

„Avishai Cohen, Ofra Haza, Yaron Herman vagy Pat Metheny nagy hatással voltak rám” –árulta el Jáger Bandi egy interjúban. „Világsztárok és zsidó származásúak, akik sikerrel ötvözték az izraeli zenét és a jazzt. A Jazzrael is erre törekszik.”

 

Helyszín: Uránia Nemzeti Filmszínház — Díszterem

Időpont: 2017. október 9-én 20.00 órakor

Jegyárak: 1500 Ft, 2200 Ft, 3000 Ft

 

 

Közreműködik:
Malek Andrea, Szőke Nikoletta – ének, Gerendás Péter – gitár

 

A zenekar tagjai:

Kalmár Panni – ének, Jáger Bandi – zongora, Balogh Roland – gitár, Csejtei Ákos – szaxofon, Hárs Viktor – nagybőgő, Lakatos Pecek András – dob