zenesz_logo.png



Horányi Juli, a YOULÏ énekesnője-szerzője a minőségi popzene jeles képviselője. Azon kevés előadók egyike, aki az X-Faktorban elért siker után képes volt egy teljesen egyedi, önálló hangzásvilágot kialakítani.

 

IMG_4980k-350x.jpg

 

Juli kétségtelenül az a művész, aki nem köt kompromisszumot, albuma sokszínű és meglepően magas színvonalú, nem törekszik gyors ám gyorsan el is illanó sikerre.

 

A YOULÏ dalok színesek, sokfélék. Elsőosztályú popzene, hol elektronikus zenei elemekkel, hol népdalos beütésekkel, hol nagyívű lírákkal. Nem csak zeneileg, a magyar és angol nyelvű szövegek témáját tekintve is tartalmas és sokoldalú anyagról van szó. „Még nem vagyok elég bátor, de már vannak dalok, amikben ki mertem mondani, teljesen kendőzetlenül, hogy mit gondolok. Az egyik példa erre az US (Mi) című dal, amit azért írtam, mert zavar, hogy a pénzről szól minden, ez az istenünk, a jövőnk a múltunk, mindent ettől teszünk függővé, ennek rendelünk alá. Fontos a pénz persze, nem akarok álszent lenni, de fontosabb, hogy legyen tudásod, legyél elhivatott és dolgozz keményen a sikerért. Vannak szerelmes témájú dalok is, szakításról szólóak, amikor rájössz, hogy egyedül folytatod az utad, a másik nélkül, és van boldog állapotról szóló dal is, amikor a kedvesed a barátod” – mesél Juli a dalszövegek kapcsán.

 

A Cseh Tamás Program támogatásával megvalósult lemezen többnyire Horányi Juli saját szerzeményeit hallhatjuk, de találunk rajta például egy Szirtes Edina Mókus szerzeményt is, egy nagyívű duett Puskás Petivel. „Három éve érlelődik ez a zenei anyag, a dalok gyűltek-gyűltek a gépemen. Mindenki azt kérdezi: minek ma lemezt készíteni, amikor úgysem veszi meg senki? Szerinetem nagyon is sok értelme van, elsősorban nem azért készül, hogy mindenki megvegye a CD-t. Inkább egy névjegy, egy művészeti alkotás, a gondolatok, a történetek összefoglalása, egy zenei világ megteremtése.”

 

https://www.youtube.com/playlist?list=PL6NHeGXMCpJVnWgfIXXgKPRrsDiD4yeGO

www.goldrecord.hu