zenesz_logo.png



„A Ruby Harlem zenekar zenéje egyfajta ötvözete az amerikai soul, neo soul, R&B és gospel zenéknek, valamint azoknak a csendes pillanatokban feltörő gondolatoknak, amelyek remélhetőleg a Ti életetekben is változást hoznak.”

 

p0354_resize.jpg

 

 

Májusban írtunk a Ruby Harlem zenekarról az A38-as bemutatkozó koncertjük kapcsán. Azóta friss hírek, történések vannak a zenekar körül, melyekről szívesen tudósítunk, és nem pusztán azért, mert egy új bandáról van szó, hanem sokkal inkább azért, mert olyan zenét játszanak, ami szerintünk igen csak hiányzik a hazai zenei palettáról.

 

A Ruby Harlem a napokban jelenttette meg a legújabb videoklipjét Hely a város mellett címmel. A klipnek az a különlegessége, hogy élőben vették fel a dalt egy dunai szigeten, 8 db mikrofonnal és egy 8 csatornás hangkártyával.

 

 

 

 

A vadonatúj zenekart a közönség igazán nyitott szívvel és füllel fogadta, ugyanis a Facebookon egy hét alatt 27 ezren nézték meg a videót, több mint 200-an lájkolták, és több mint 100-an meg is osztották! Vagyis minden második lájkoló meg is osztotta a dalt.

 

 

 

 

 

p0249_resize.jpg

 

 

Június 29-én pedig nagy sikerű koncertet adott a Ruby Harlem az Opus Jazz Clubban, amin fotósunk, Sós Gábor is ott volt. A koncertet a Jazzy Rádió élőben rögzítette.

 

"Ez a koncert volt hivatalosan a második koncertünk, de az első, olyan szempontból, hogy az est folyamán csak a Ruby Harlem volt a színpadon. Ez azt jelentette nekünk, hogy itt már csak a saját közönségünkkel találkozhattunk. Fantasztikus élmény volt, nem is tudom, hogy az ismerős vagy a még teljesen ismeretlen arcoknak örültünk jobban. Elképesztő volt érezni, hogy a közönség mennyire jön velünk, mennyire befogadó és nyitott minden egyes hangra, szövegre, groove-ra.

 

 

p0534_resize.jpg

 

 

Az est folyamán egyébként 2 dal kivételével csak saját zenéket hallhattak azok, akik velünk tartottak, vagy tartanak majd a Jazzy Rádiót hallgatva, ugyanis az élőben rögzített koncertet a terv szerint július 20-én fogja sugározni a Jazzy" – meséli Iván Szandra, aki a banda frontembere, szövegírója, zeneszerzője és hangszerelője is.

 

"Szépen lassan építjük a Ruby háttércsapatot. Van egy pályázatíró, akivel sikeresen dolgozunk együtt, megvannak a hangzásért felelős emberek is, a BMC-ben szoktunk stúdiózni, megvan az állandó hangmérnökünk a keveréshez, illetve egy Los Angeles-i mastering stúdió tette/teszi »rádióbaráttá« a dalainkat és végül a Tom-Tom kiadó juttatja el az emberekhez."

 

 

p0484_resize.jpg

 

 

 

Arra a kérdésünkre, hogy a rádiók vajon játsszák-e már a Ruby Harlem dalait, Szandra így válaszolt: „A rádiók még nem igazán figyeltek fel dalainkra, ugyanis ez egy egészen új hangzás a magyar zenei palettán, de mi türelmesen várjuk azt az első szerkesztőt, aki kiáll mellettünk, és bizony beteszi a játszási listára, akár a Legyen úgy, ahogy nem volt még című dalunkat, akár a hamarosan megjelenő dalaink bármelyikét.

 

 

 

p0381_resize.jpg

 

 

Egy biztos, mi csináljuk a zenéket megállíthatatlanul, nagyon inspirál bennünket a közönség szeretete és a személyes üzenetek egy-egy megjelenés után, hogy mennyit adott a dalunk meghallgatása.”

 

Ruby Harlem Facebook

 

A képek az Opus Jazz Clubban készültek.

 

Fotó:

Sós Gábor
photo & graphic design
www.sosdesign.hu