zenesz_logo.pngA Soundgarden és Audioslave zenekarok 52 éves énekes dalszerzője öngyilkosságot követett el, erősítették meg az amerikai hatóságok.

cc 700.jpg

 

 

Chris Cornell rock énekes, dalszerző 52 éves korában meghalt, közölte Cornell sajtósa a The Associated Pressel. Az énekest szerdán este, a Soundgarden detroiti koncertje után találták holtan az MGM Grand Detroit szállodában. A sajtós Cornell halálát váratlannak és megdöbbentőnek nevezte. Csütörtökön a Wayne megyei egészségügyi hivatal megerősítette, hogy a frontember halálát öngyilkosság okozta, állítólag felakasztotta magát.

 

Cornell dobos-énekesként kezdte pályafutását, majd a Soundgarden énekese lett. A Soundgarden a korai ’90-es évek grunge stílusának egyik úttörő zenekara volt. 1999-ben Cornell megjelentette első szólóalbumát Euphoria Morning címen, mellyel megalapozta hírnevét, mint generációjának egyik legkiválóbb dalszerzője. Két évvel később alapította meg az Audioslave formációt, amivel három albumot vettek fel, majd 2006-ban kiszállt a bandából, hogy szólóban folytassa.

 

 

 

 

A 2007-es második szólóalbumának You Know My Name című dalát Grammy-díjra jelölték. 2012-ben újraalakította a Soundgardent, de előtte 2009-ben még elkészítette harmadik szólóalbumát a Scream-et. 2015-ben újabb szólólemezzel jelentkezett – ez volt a Higher Truth. A Soundgardennel összesen hat albumot vettek fel.

 

Bár elmúlt ötvenéves, mind a Soundgardennel, mind pedig az Audioslave-vel voltak még tervei a szóló megjelenések mellett. Semmi jel nem mutatott arra, hogy egészségügyi problémái lettek volna.

 

 

 

 

 

Chris Cornell személyében a rock szcéna nemcsak egy kiváló énekest, hanem egy kísérletező és sokoldalú zenészt is elvesztett.