zenesz_logo.png



A Metallica felajánlotta, hogy teljes felszerelést vásárolnak egy amerikai tribute bandának, mikor megtudták, hogy a zenekar cuccát ellopták egy portlandi koncert után.

metallica_3_700.jpg

 

 

Mindig szomorú, amikor arról hallunk híreket, hogy egy zenekarnak turné közben, vagy a próbahelyéről az egész felszerelését ellopták. Az ellenben nem túl gyakori, ami a Washington állambeli Spokan városból származó Metallica tribute zenekarral, a Blistered Earth-szel történt.

 

Egy nappal azután, hogy a tribute banda Facebook oldalán közzétette, hogy nagyjából 20 000 dollárt érő felszerelésüket egy portlandi koncertjük után ellopták, a metallicás James Hetfield és a legendás banda többi tagja felajánlották, hogy ha megküldik az ellopott hangszerek, erősítők listáját, akkor a Metallica menedzsmentje mindent megvesz nekik, amire szükségük van. Annak is híre ment, hogy Lars Ulrich felhívta a Blistered Earth dobosát, hogy tudassa vele, hogy a Metallica segít nekik, és biztassa a bandát a folytatásra.

 

 

5902A9DE-metallica-replace-tribute-band-blistered-earth-s-stolen-equipment-image.jpg

 

Blistered Earth

 

 

 

„Nagyon király, hogy a Metallica így segít. Tényleg nagyon szép gesztus” – nyilatkozta a Shawn Murphy dobos az OregonLive-nak. „Egy átlag ember nem is gondolná, hogy milyen gyakran válik célponttá egy banda miközben turnézik” – tette hozzá Murphy. „Idegen vagy egy ismeretlen vidéken, ezt sokan tudják és megpróbálják kihasználni.”

 

Ez a történet mindenesetre happy enddel végződött, a Metallica nagyvonalúságának köszönhetően. Lehet, hogy ebben az is közrejátszott, hogy valamikor réges-régen ők is tribute zenekarként kezdték?