zenesz_logo.png



A 2015-ben alakult The Bluebay Foxes új klippel jelentkezik, és december végén az Ötkertben ad koncertet.

 

a38_bbf 700.jpg

 

 

 

 

A 2015-ben alakult The Bluebay Foxes zenei világa a brit gitárzenéből és Amerika déli államaiból származó rockzenéből merít: dinamikus, lüktető dobtémák, karakteres gitárhangzás, húzós, energikus basszusok és a dallamos refrének jellemzik.

 

A zenekar alapjait lefektető két tag – az énekes-gitáros Juhász Bálint és a dobos Katona András – másfél éves közös zenei projektje 2015 szeptemberében Lőrincz Balázs basszusgitárossal és Kovács Zsombor szólógitárossal bővült teljes, négytagú zenekarrá.

 

A zenekar bemutatkozó koncertjére az A38 Hajón került sor 2016. április 28-án, ahol közel 300 fő előtt játszott a zenekar. Az április végén, a Recorder.hu oldalán mutatkozott be My Hands című számuk mára több mint 10 000 lejátszást ért el.

 

A The Bluebay Foxes zenéjére a szakma is felfigyelt, különdíjjal ismerték el a csapatot az egri Éter Tehetségkutató Fesztiválon, és 2016 júniusában közel 50 jelentkező közül bejutottak a legjobb hatba, akik lehetőséget kaptak hogy játszanak a Müpa Garázsband Fesztiválján. A 6 fellépő közül a The Bluebay Foxes nyerte el a közönségdíjat, így felléphettek június 25-én a Múzeumok Éjszakáján a Ludwig Múzeumban. A bemutatkozó koncertet követően pedig olyan színpadokon és fesztiválokon játszottak, mint a Dunai Regatta, a Közgáz Évzáró Fesztivál nagyszínpada, vagy épp a MésziStock Fesztivál.

 

A zenekar My Hands című debütáló száma 2016 augusztusában jelent meg nemzetközi közegben, egy többszázezres nézettségű, brit független zenei platform és zenei blog válogatásanyagában, With Me című dalukhoz készült videoklip pedig december 13-án debütált, ezt szeretnénk most közreadni.

 

A The Bluebay Foxes legközelebb élőben december 29-én az Ötkertben a Fran Palermo társaságban hallható, látható.

 

 

 

 

 

 

The Bluebay Foxes facebook: https://www.facebook.com/thebluebayfoxes/

Az esemény linkje: https://www.facebook.com/events/1323420227718389/