zenesz_logo.png6 év után új lemezzel jelentkezik Magyarország egyik legjelentősebb world music zenekara. A lemezbemutató koncertre december 17-én a Kuplungban kerül sor.

 

bes 700.jpg

 

 

A Besh o droM zenekar múlt heti, lengyelországi koncertje után december 17-én, a Kuplungban tartja meg legújabb, Gyüttmenti Táncok című EP-lemezbemutatóját és Évzáró koncertjét.

 

A Budapest - Bristol - Jeruzsálem világzenei tengelyén, nemzetközi összefogással készült 4 számos kislemez, egy újabb mérföldkő a zenekar életében. Hosszú, de korántsem passzív szünetet követően - számos hazai és külföldi sikerrel gazdagon - a lassan 18 éves zenekar 2017-ben újabb nagylemezzel készül feltörni a World Music Charts lista élére.

 

A Gyüttmenti Táncok EP-lemezbemutató eseménye:  https://www.facebook.com/events/209370226138754/

 

 

 

GyĂźttmenti tĂĄncok 450x.jpg

 

 

 

 

„Alapjában egyikünk ízlése sem változott meg, a sodrást, a lendületet, a virtuozitást és a jókedvet kergetjük a zenéinkben, mint mindig az elmúlt majdnem két évtizedben, de rengeteg új hatás ért minket, egy csomó új ötlet gyűlt fel bennünk az elmúlt pár évben, és nem mellesleg a hangszeres tudásunk is sokat fejlődött.”- Barcza Gergely, Fidelio

 

Fergeteges koncertjeiknek köszönhetően a magyar zenei élet exportképes produkciói közé tartoznak. Számos rendezvényen első magyar fellépőként játszottak - gyakran világhírű előadók társaságában - mint például Oscar Peterson, Chick Corea, Al Di Meola, Keith Jairett vagy Marcus Miller. A legnagyobb sikert a Montreal Jazz Fesztiválon érték el, ahol a központi színpadon főműsoridőben – négy ízben – alkalmanként 35 ezer ember előtt adtak koncertet.

 

A Besh o droM zenekar összetéveszthetetlen hangzásvilága rohamos gyorsasággal szerettette meg magát a hazai és az európai közönséggel, és stílusteremtőnek bizonyult az utóbbi évtizedben. Zenéjükben különböző kelet-európai és balkáni kultúrákból kiemelt népzenei elemek találkoznak saját dallam- és ritmusvilágukkal, kelnek új életre, és így alkotnak önálló egységet. Új lemezüket is ebben a szellemben tárják a nagyérdemű elé.

 

Besh o droM Facebook