zenesz_logo.pngHárom év szünet után a második gyereklemezét készítette el a CzutorBorsók nevű zenei formáció, amelynek alapítója a Belmondo és a Nyers rockzenekarok frontembere, Czutor Zoltán.

 

Czutor Koles 700.jpg

 

 

 

A Belmondo és a Nyers frontembere, Czutor Zoltán és társai, Pálfy Zsolt dalszerző és Köles Eliza énekesnő játékos dalokat írtak a járművekről Kresz Géza utazásai címmel. A lemezeladásból származó bevételt a MikulásGyár kapja, amely idén is nehéz sorsú családoknak és gyerekeknek gyűjt adományokat.

 

Három év szünet után a második gyereklemezét készítette el a CzutorBorsók nevű zenei formáció, amelynek alapítója a Belmondo és a Nyers rockzenekarok frontembere, Czutor Zoltán. Mivel ötgyermekes édesapa, ezúttal sem kellett messzire mennie ihletért.

 

- Ahogy nyiladozott az értelmük, a fiaim és a lányom is feltűnően érdeklődni kezdtek a közlekedési eszközök iránt. Minden izgalmas egy gyereknek, ami halad, suhan, izeg-mozog, dudál, csenget, villog, kattog, szirénázik, ráadásul az ő szemükben még valami hősiesség is kapcsolódik a járművekhez. Ez a szülői tapasztalat adta az ötletet a Kresz Géza utazásai című gyereklemezhez, és ezt lelkesen támogatta két társam, Pálfy Zsolt dalszerző és Köles Eliza énekesnő. A dalokban busz, troli, metró, villamos, hajó, fogaskerekű, valamint mentő és kukásautó is szerepel, de született egy dal az ellenőrökről is. A lemez címének három oka van: Budapesten létezik egy Kresz Géza utca, és egy ideig oda járt oviba Simon nevű kisfiam, akinek útközben meséltem a járművekről. Másrészt az utca névadója, Dr. Kresz Géza alapította a Budapesti Önkéntes Mentőegyesületet, nekünk pedig van egy mentőautókról szóló dalunk. Harmadrészt pedig az album címével játékosan utalunk a KRESZ-re is – mondta Czutor Zoltán, a CzutorBorsók zenekar alapítója.

 

 

MikulasGyar_CzutorBorsok_700.jpg

 

 

A CzutorBorsók zenekar semmit sem bízott a véletlenre. Felkérték a budapesti Radnóti és Kresz Géza utca találkozásánál lévő Gárdonyi Géza Általános Iskola diákjait, hogy rajzolják le a kedvenc járműveiket. A több száz gyerekrajz közül választották ki a lemezborítót, a többi alkotást pedig a dalokhoz készülő videókban fogják felhasználni.

 

A Kresz Géza utazásai című gyereklemez célja nem pusztán a szórakoztatás, hanem a segítségnyújtás is. Aki ugyanis megvásárolja a CzutorBorsók CD-jét, az a MikulásGyár tevékenységét és a rászoruló gyerekeket támogatja. A jótékonysági kezdeményezés idén decemberben is nehéz sorsú családoknak, gyerekeknek gyűjt adományokat, elsősorban tartós élelmiszert és karácsonyi ajándékokat. A CzutorBorsók első albuma 2013-ban, míg a második, a Kresz Géza utazásai 2016-ban lett a MikulásGyár hivatalos gyereklemeze.

 

 

 

135-thickbox_500x.jpg

 

 

- Érzelmi kapcsolat, elkötelezettség, régi barátság és alapvető karitatív késztetés fűz a MikulásGyárhoz. Nem volt kérdés, hogy idén is a jó ügy mellé állunk. Ha lehet és tudok, akkor teszek is olyan családokért, akiknek szükségük van támogatásra. Zenésztársaimmal, Pálfy Zsolttal és Köles Elizával, valamint a Music Fashion Kiadóval a lemezeladás bevételét felajánljuk a MikulásGyárnak – tette hozzá Czutor Zoltán.

 

A CzutorBorsók zenekar „az észak-magyarországi Művészetek Völgyében”, a tállyai Kerekdomb Fesztiválon tesztelte le közönség előtt a dalokat, és a tervek szerint hamarosan Siófokon, Miskolcon és Budapesten is koncertezik. A MikulásGyárban Czutor Zoltán idén a rockzenekarával, a 10 éves Belmondóval december 16-án ad ingyenes koncertet az ’56-osok terén.

 

A CzutorBorsók Kresz Géza utazásai című lemeze jelképes összegért, 1000 forintos áron kapható országszerte lemezboltokban, játéküzletekben és játszóházakban, valamint online megrendelhető a Music Fashion Kiadó webáruházában: http://shop.musicfashion.hu

 

Videók:

CzutorBorsók: Sárga, sárga,sárga (villamos)

https://www.youtube.com/watch?v=vURUtzgNB8Y&feature=youtu.be

 

CzutorBorsók: Hogyha kukás lehetnék

https://www.youtube.com/watch?v=2brBQJqhSI4&feature=youtu.be

 

CzutorBorsók:Nínó, nínó, nínó

https://www.youtube.com/watch?v=lDWzYfd3TRI&feature=youtu.be

 

Bővebben:

http://musicfashion.hu/

http://shop.musicfashion.hu

http://mikulasgyar.hu/