zenesz_logo.pngIgazi nyári érzéseket és emlékeket visszaidéző dallal és klippel debütál a Kispál Balázs Band. A gitáros szólóprojektjének ez az első állomása, amivel szeretné megszólítania azokat, akik egy kis nyári nosztalgiára vágynak.

 

500x.jpg

 


Fotó: Kiss Tamara

 

 

Kispál Balázst korosztálya egyik legtehetségesebb gitárosaként tartják számon. A jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen tanuló Balázs olyanokkal játszhatott eddig együtt Budapest és vidék klubjaiban és szabadtéri nagyszínpadain, mint Hevesi Tamás, Vikidál Gyula vagy Gerendás Péter.

 

– Szerencsésnek tartom magam, hogy ennyire fiatalon már ilyen nagy múlttal rendelkező zenészekkel állhattam egy színpadon. Nagyon sokat tanulhattam tőlük, s óriási rutinra tehet szert az ember a velük való fellépések során – árulta el a gitáros, aki most a Mobilmánia tagjaként járja az országot.

 

– Szeretek a Mobilmániában lenni, de mellette úgy éreztem, ideje belevágnom a szólóprojektembe, s megmutatni önmagam, illetve a rám jellemző zeneiséget.

 

Így született meg a Kispál Balázs Band, aminek az első állomása és bemutatkozó dala a Szálló Érzés, melyhez egyből klipet is forgattak – ejtőernyős ugrás és baráti sörözgetés mellett csodás drónfelvételek is láthatóak Budapestről benne.

 

 

 

 

– Arra törekedtünk az első dalnál, hogy egy könnyen megfogható életérzést közvetítsünk az emberek felé. Így a borongós őszi napokban jól esik mindenkinek kicsit nosztalgiázni, s visszaidézni a nyári élményeket, estéket, baráti iszogatásokat. Remélem, hogy a dalt hallgatva, vagy a klipet nézve ez az érzés mindenkinél előjön – mondta el Balázs, aki nem tétlenkedik, s zenésztársaival folyamatosan dolgozik az újabb dalokon.

 

– Nagyfi Marci dobossal és Rohoska Gabi basszusgitárossal tökéletes az összhang minden téren. Kiváló zenészek mindketten, s nagyon hamar egymásra hangolódtunk, mikor megkerestem őket közös zenélés ürügyén. Első körben most az a célunk, hogy minél több saját dal elkészüljön, utána pedig jöhetnek a koncertek.

 

Balázs zenésztársai is mind jól képzettek és rutinosak: Nagyfi Marci zenészcsaládba született; nagybátyja, Nagyfi Zoltán dobos hatására kezdett el a dobolás iránt érdeklődni. Egyenes út vezette őt a Bartók Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium jazzdob szakára. Jelenleg többek között a Németh Bendegúz Trió tagja is, mellyel 2015-ben a Paksi Amatőr jazz-rock-pop versenyen elnyerte a legjobb dobosnak járó díjat.

 

Rohoska Gábor basszusgitáros Balázshoz hasonlóan 2014-ben végzett a Kőbányai Zenei Stúdióban, s jelenleg a Continoomban játszik még, de korábban tagja volt Solti Ádám zenekarának és a Red Boat Bandnek, ahol Pély Barna és Bebe voltak a zenekari közreműködők.

 

Facebook oldal:

https://www.facebook.com/Kisp%C3%A1l-Bal%C3%A1zs-Band-349168365218169/?fref=ts