zenesz_logo.pngTöbb év hallgatás után végére új lemezzel jelentkezik a magyar pop egyik nagyágyúja, Delhusa Gjon.

 

E61C7071_350.jpg

 

Valóban sok víz lefolyt a Dunán azóta, hogy Delhusa Gjon, a magyar popszakma meghatározó egyénisége új anyaggal rukkolt elő, de az idei ünnepi szezon nagy meglepetése garantáltan az az új album lesz, amely decemberben jelenik meg, és amelynek a rajongók és a szakma is hatalmas várakozással néznek elébe.

 

Egy különleges és formabontó albumról van szó, nem hiába váratott ennyit magára: ezúttal nem a már megszokott, mediterrán dallamokat hallhatjuk Gjonitól. A lemez anyagán tisztán érződik az érettség, a profizmus, a zene szeretete és tisztelete, és az a 7 év szellemi letisztultság, melyre hosszas indiai tartózkodása alatt tett szert a művész. A dallamvilág változatos, a szövegek intelligensek és különös gonddal íródtak, a profi hangzás mellett nagy hangsúlyt kap a tartalmas szöveg és a mondanivaló is.

 

Az album címe a sokat sejtető „25” lett, ám ez esetben ez nem a szakmában eltöltött éveket, hanem az eddig megjelent albumok számát jelzi, mint negyed évszázadnyi jubileum. Első slágernek a „Rába parti lány” ígérkezik, amelyhez már elkészült a nyárias hangulatú videóklip is, ezt követi majd az adventi szezonra egy temperamentumos hangvételű karácsonyi dal, „Kívánunk szép Karácsonyt” címmel, amely tudatosan dönti le a karácsonyi ünnepekhez kötődő, negédes dallamvilágot, és próbál egy pozitív, vidám életérzést csempészni a gyakran stresszes ünnepek közé. Nehéz azonban csak néhány dalt kiemelni erről a valóban szívhez és lélekhez, szívvel és lélekkel szóló lemezről, hiszen minden dalnak saját hangulata és mondanivalója van, amelyen keresztül egy egész zenei pályafutás története elevenedik meg a szemünk előtt. Aki lelki mélységekbe vágyik, annak ott az „El Camino”, Sándor Anikó tollából, vagy a „Megállóban” című dal, de említhetnénk az „Apák sohasem halnak meg” című szerzeményt is, amelynek szövegezéséhez az írók szövetségének elnöke nyújtott segítséget.

 

Egy biztos, ezt a lemezt hallani - hallgatni - kell, hiszen hosszú szünet után a „régi motoros” Delhusa Gjon rajongók álma válik valóra általa, sőt egészen biztos, hogy minden korosztály talál magának rajta olyan dalt, amellyel azonosulni tud, ami hozzá szól.

 

 

 

 

Kiadó: Trimedio Music Kft. - GrundRecords

Rádiós letöltés: https://drive.google.com/open?id=0B3RVUblhDkbIaG05QlRPOGZ0MDQ