zenesz_logo.pngDzsesszmecsere 21. menet: mitől szólnak a standardek? Kivételes kiadás, melynek keretében Berki Tamás énekel, majd elemez két örökzöldet Sárik Péter kíséretében.

 

berki_sarik_650.gif

 

 

 

Tamás két  választása: Kozma József „Autumn Leaves” (Hulló Levelek)  és Dizzy Gillespie „A Night in Tunisia” c.  kompozíciója.

 

Az esemény interaktív – kérdezni lehet, sőt, nagyon is ajánlatos! Ha nektek nem megy, ami elképzelhetetlen, akkor a házigazda, Pallai Péter zaklatja a vendéget.

 

A zenekarvezető-énekes-komponista Berki Tamás, a magyar jazz énekesek doyenje. 1985 óta szerepel a Nemzetközi Jazz Föderáció hivatalos lapjának toplistáján a legjobb európai férfi énekesek között, és élő bizonyítéka, hogy magyar nyelven is lehet világszinten jazzt énekelni. 2004-ben megkapta a legmagasabb szakmai kitüntetést, a Magyar Jazz Szövetség „Szabó Gábor Életműdíját”. 2007-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét vehette át.

 

A fenomenális zongorista, Sárik Péter eredetileg a nagysikerű Jazzpressions formáció kulcsembereként hívta fel magára a figyelmet. Azóta kétszer is hatalmas sikerrel megjárta Londont. Először Fábián Juli kíséretében, majd saját színekben, a híres soho-i Pizza Express Jazz Clubban, ahová még visszavárják. Lenyűgözően ötletes zenész, aki az élvezetesség és közérthetőség határain belül kápráztatja el a közönséget.

 

Berki Tamás és Sárik Péter “Minden Délibáb” c. közös albuma tavaly Fonográf díjat nyert.

 

 

 

 

 

Dzsesszmecsere
Időpont: 2016. Október 25.  – kedd 20.00 óra
Helyszín: Nyitott Műhely, 1123 Budapest, Ráth György u. 4.
Belépődíj: 500 forint