zenesz_logo.png



Nik West, hangszerével kiválóan bánó basszusgitáros és szuggesztív énekesnő egyben. Hangszeres játékát Larry Graham és Marcus Miller inspirálta, énekesnőként az AC/DC “Black in Black” albumának újraéneklése kapcsán ismert.

 

nw 700.jpg

 

 

Nik West tizenévesen szeretett bele a basszusgitárba, az első hangszere egy 50 dolláros gitár volt, amit apja vett neki. Elbűvölte Michael Jackson nótáiban hallható basszus lüktetés és tetszett neki, ahogy a slap technikával „ütik” a hangszert. Érdekes módon éneklés közben nemhogy zavarná a basszusjáték, hanem inspirálja. Mára már az egyik legsikeresebb női basszusgitáros, énektudása és színpadi jelenléte egyedülálló.

 

 

Sok kiemelkedő énekes van, de csak néhányuk hangja olyan karakteres, hogy mint Niké, melyre muszáj odafigyelni. Dave Stewart (Eurythics), miközben első albumán, a “Just in the Nik of Time” c. lemezen dolgozott Nikkel (angol szójáték, a “just in the nick of time” jelentése: az utolsó pillanatban), beleszeretett Nik érzelemgazdag hangjába. Néhány nappal később már együtt munkálkodtak Stewarttal egy felvételen és együtt turnéztak. Azóta Nik többek közt olyan jól ismert hírességekkel dolgozott együtt, mint Prince, John Mayer, Marcus Miller. Nik tehetsége Lenny Kravitznek, Steven Tylernek és Flea-nek a Red Hot Chilly Peppers-ből is szemet szúrt.

 

 

 

 

 

“A női Lenny Kravitz” – Dave Stewart (Eurythmics)

 

“Atyaég, az első alkalommal, hogy találkoztam vele, éreztem ennek a lánynak az energiáját és tudtam, hogy akárcsak a frizurájában, van benne valami különleges” –  Steven Tyler (Aerosmith)

 

Nik West június 28-án kezdi világ körüli turnéját Japánban, melynek keretén belül több, mint hatvan országban lép majd fel együttesével:

 

NIK WEST – basszusgitár, vokál

HUBIE WANG – gitár

CHRIS TURNER – billentyűk

JOHN BLACKWELL – dobok

ARIEL BELLVALAIRE – gitár, vokál

NICHELLE WEST – háttérének

 

Nik West és zenekara koncertezik október 18-án, kedden 20 órától koncertezik a MOM Kultban. Akik szeretik a funkyt, a fekete zenét ott a helyük!

 

Ajtónyitás: 19:30, koncertkezdet: 20:00
További információ: https://www.nikwestbass.com/

 

Jegyár: 11200 Ft, 9600 Ft, 8000 Ft, 5600 Ft, 4200 Ft

Jegyek kaphatók a momkult.jegy.hu oldalon, valamint a MOMkult jegypénztárában.