zenesz_logo.png



A pályakezdő hazai tehetségeket felkaroló Cseh Tamás Program egyik legkülönlegesebb idei támogatottja a személyes, álomszerű és megkapó popzenében utazó Seaside.

 

seaside_4_700.jpg

 

 

 

A pályakezdő hazai tehetségeket felkaroló Cseh Tamás Program egyik legkülönlegesebb idei támogatottja a személyes, álomszerű és megkapó popzenében utazó Seaside, a több hangszeren is zenélő Garamvölgyi Dániel szólóprojektje. Zene, ami őszinte akar lenni. Egy kiemelkedően tehetséges alkotó friss munkája.

 

„A Seaside álmok és történetek tárháza, emlékek szövevényes hangképekbe fogalmazva. Azoknak a délutánoknak a filmzenéje, amikor a gondolatainkba temetkezünk, amikor elveszettnek hitt emlékeket hívunk elő az agyunkból. A Seaside kísérlet arra, hogy elkapjam azokat az érzéseket, amelyek színessé varázsolják a napjainkat. A Seaside olyan zene, ami próbál őszinte lenni” – ezekkel a költői szavakkal írja le zenéjét a 21 esztendős Garamvölgyi Dániel.

 

A Seaside 2013-as indulása óta több mint 20 dalt rögzített és adott ki, melyeket nemcsak Garamvölgyi írt, hanem amiket ő is kevert, és gondozott producerként. Dániel korábban komolyzenei képzésben részesült és megmártózott a dzsesszben is, dalokat pedig 12 éves kora óta ír. Mára kialakította csak rá jellemző sajátos stílusát.

Dánielnek október 10-én jelent meg új kislemeze Unsaid, unheard címmel, melyről a következőket mondja:

 

„Bizonyos értelemben konceptalbum ez a lemez, még ha nem is egy konkrét narratívát követ végig - már az alkotási folyamat elejétől kezdve egy egységként tekintettem erre az öt számra, írás közben tudtam, hogy hogyan fognak egymáshoz viszonyulni, hogy melyik dal milyen funkciót fog betölteni a kislemez egészét tekintve. Ezelőtt mindig egyesével írtam és adtam ki számokat, így számomra újszerű és izgalmas élmény volt így alkotni, tapasztalni azt, hogy az egész több, mint a részek összessége.”

 

A lemez vizuális felvezetőjeként elkészült a Memento című dalhoz készült videoklip, mely a Klipszemlén debütált.

 

 

 

 

 

A Memento egy  pillanatot örökít meg a lét és a nemlét határán, amiben egyszerre van ott a visszatekintés a múltba és egyfajta félelem, a szembenézés az ismeretlennel, sok-sok asszociációval, hangulatfestéssel. Valahogy úgy, ahogy a lemez többi dala is:

„A lemez stílusok határmezsgyéjén mozog: az első két szám gépdobok által hajtott atmoszférikus, úszkálós elektronikájából indulva fokozatosan eljut a záródal zongora- és gitárszólamokból építkező balladájába. Amellett, hogy a dalok egy egységet képeznek, mindegyik egy különálló világot alkot, a maga külön hangulatával és zenei eszközeivel.”

 

„Úgy érzem, hogy ez az EP a kiteljesedése annak a zenei világnak, amit az elmúlt években felderítettem a zenémmel: megvan benne ugyanaz a képszerűség és cizelláltság, ami - az én szememben - jellemzi a korábbi Seaside-számokat; ugyanakkor érettebbnek, kiforrottabbnak látom, mint bármit, amit eddig kiadtam a kezeim közül."

A lemez elkészítését az NKA – Cseh Tamás Program támogatta.


https://youtube.com/user/seasidesounds
https://soundcloud.com/seasidesounds
https://facebook.com/seasidesounds